2013. február 24., vasárnap

Mancini Nasri és Hart játékát kritizálta, utóbbinak akár a kispad is kinéz...

Roberto Mancini, a Manchester City trénere a Guardiannak adott nyilatkozatot és ezen beszélgeté során részletesen kitért két játékosára Nasrira, illetve a kapuban mostanság igencsak gyengélkedő Joe Hartra. A tréner alatt a hírek szerint inog a pad, jó eredményekkel kell zárnia a szezont, ahhoz, hogy jövőre is ő ülhessen a kispadon és ez igaz a fentebb említett két játékosra is. Az olasz mester szerint Nasri posztja egyik legjobbja a világon, ám nem küzd, és ezzel nagy hibát követ el, míg vele ellentétben Hartnak inog az első számú helye, ha továbbra is így teljesít kinéz a kispad. 

Mancini a következő képen nyilatkozott francia játékosáról Nasriról - "Úgy gondolom, Samirnak fantasztikus kvalitásai vannak. Ezzel a képességgel mindig jól kellene játszania, minden mérkőzésen döntő lehetne. Ilyen kvalitásokkal Európa egyik legjobb játékosai közé tartozhatna, de nem ez a helyzet. Néha egy játékos úgy gondolja, elég az, amit korábban tett, és nem érti meg, hogy napról-napra fejlődni kell. Ha egy topfutballista vagy, akkor tudnod kell, hogy karriered utolsó napjáig fejlődhetsz, de vannak olyanok, akik azt gondolják, nem fontos dolgozni, ez pedig a legnagyobb hiba. Samir tud ennél jobban teljesíteni. Ő egy topjátékos, de nem játszik a saját szintjén."

A mondandóját pedig kapusával Hartal folytatta - "Hittem Joe-ban, amikor senki sem. A kapuba raktam őt, amikor mindenki azt gondolta, hogy ez lehetetlen, hiszen nem lehet Shay Given előtt a rangsorban, mivel ő akkoriban Európa egyik legjobb kapusa volt. Kedvelem Joe-t, ha nem így lenne, két éve nem adtam volna neki bizalmat. A helyzet azonban egyszerű: ha továbbra is hibázik, a padra kerül. Megtettem ezt Samirral, Silvával (David) és Tévezzel (Carlos) a szezonban, és megtörténhet Joe esetében is. Tudod, az a gond, hogy ha a kapus hibázik, elveszítjük a meccset. Megvan a képessége ahhoz, hogy a legjobb kapus legyen akárhol. Itt Angliában ő a legjobb, de itt a Manchester City-nél ha a toppon akarsz maradni, dolgoznod kell és csak a futballra koncentrálnod. Neki is a munkájára kell gondolnia." - fejezte be nyilatkozatát az olasz tréner.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése