2012. december 19., szerda

Megüresedő Barca kispad: Guardiola válthatja Vilanovát a tréner felépüléséig?

Sajnálatos hírek láttak ma nnapvilágot, Tito Vilanova a katalán klub nyáron kinevezett vezetőedzőjénél újra rákot diagnosztizáltak. Korábban már átesett a szakember egy műtéten 13 hónappal korábban és 2012 május 12-én az orvosok teljesen egészségesnek, gyógyultnak nyilvánították a szakembert.  

A Barca hivatalos közleménye még várat magára, az viszont biztos, a daganat megműtéses nem tűr halasztást, így már holnap kés alá fekszik a Barcelona trénere, akinek a hírek szerint a fültőmirigyéből kell eltávolítani a tumort. A műtét és a felépülés vele járója a pihenés, regenerálódás, így a klub irányítását egy hónapig, vagy hosszabb időre valaki másnak kell átvennie.

A spanyol média már találgat, a katalán TV3 egyenesen úgy véli, a nyáron leköszönő, jelenleg az Egyesült Államokban pihenő Guardiola térhet vissza a kispadra. Visszatérése nagy port és érzelmi vihart kavarhatna, de nem tudni, a klub vezetése milyen döntést hoz.

A leglogikusabb döntésnek az tűnik, ha a másodedző Jordi Roua veszi át a csapat irányítását, a Marca is ezzel spekulál. Roua nyáron lett segédedző a felnőtt csapatnál, azt megelőzően z utánpótlásnál dolgozott.

A hivatalos közleményből majd többet megtudhatunk, illetve az is sokat nyomhat a latba, hogy a tréner mennyi időre lesz "harcképtelen".

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése