2012. szeptember 21., péntek

Edzőváltás lóg a levegőben: Allegri beadhatja felmondását, Benítez lehet a Milan új trénere

Több olasz hírportál arról számolt be, hogy Allegri az AC Milan vezetőedzője még a héten beadhatja felmondását és távozhat a klub vezetőedzői posztjáról. Lássuk be ennek van alapja, hiszen a milánói klub nagyon rossz szezonrajtot vett, a bajnokságban három mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni és kettőn vereséget szenvedtek. A védelem egészen rendben van, viszont a támadójáték nagyon nem akar összeállni. Már hét elején megszellőztették, hogy az Anderlecht elleni hazai Bajnokok Ligája meccs sorsdöntő lehet a tréner számára. Nos, vereség nem lett, de győzelem sem, csupán egy gól nélküli döntetlent sikerült elérni hazai pályán egy olyan Anderlecht ellen aki hazája bajnokságában bukdácsol. Azt sem lehet mondani, hogy Juhász Roland csapata kivédekezte a meccset, a labda minimálisan de többet volt náluk és a csapatok egyaránt próbálkoztak a gólszerzéssel. Kiegyenlített meccs volt, és ez a Milanra nézve nem kecsegtető.  

A tréner lemondását még erre a hétre várják, kérdés, hogy lemond-e a vasárnapi Udinese-AC Milan meccs előtt, vagy még ezen a mérkőzésen kap esélyt. Egy esetleges győzelem vajon megmentheti-e állását, vagy már eldöntött tényről van szó, csak még nem hivatalos. Minden esetre már azt is tudni vélik ki lehet az új tréner. A mester a Liverpool csapatával ért el kiváló eredményeket és pont az AC Milan ellen nyert Bajnokok Ligáját a "vörösökkel" egy legendás mérkőzésen, mikor is 3-0-ról fordították meg a találkozót. Ezen mondat után már mindenki tudja, hogy nem másról van szó mint Rafa Benítezről, akinek Milánó nem ismeretlen  hiszen legutoljára 2010-ben a városi rivális Inter edzője volt egy rövid időre. Azóta nem volt klubja. 

A tréner  ügynöke, Manuel Garcia Quillon nyilatkozott is a pletykákra reagálva - „Ha a Milan megkeresi Rafa Benitezt, akkor ő meg fogja hallgatni figyelmesen a klub ajánlatát és céljait, és átgondolja a kérdést.”

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése