2012. október 23., kedd

BL G-csoport: Alba 94. percben szerzett góljával szerezte meg a Barca a 100. BL győzelmét, öngólos győzelem Moszkvában

Mint arról már korábban beszámoltunk a Szpartak Moszkva a Benfica csapatát fogadta, míg a Barcelona a Celtic együttesét. Egyik mérkőzés sem hozott eszeveszett iramot és kimagaslóan szép játékot, izgalmakat annál inkább...  

A Szpartak Moszkva együttese remekül kezdte a találkozót és Carioca korai góljával már a 3. percben a hazaiaknál volt a vezetés. Többet próbálkoztak a hazaiak, a labdabirtoklás is az ő javukra billent, ám a Benfica kontrái nagyon veszélyesek voltak. A vendégeknek megvolt a válasza Lima szerzett remek fejes találatot a 33. percben úgy, hogy megelőzte védőjét és a kapust is. A Szpartak nyomása góllá érett, igaz nem ők szerezték a találatot, a vendégek védője Jardel juttatta saját kapujába a labdát, így hazai vezetéssel vonultak a felek az öltözőbe. A nagynak mondható Szpartak fölény a második félidő fokozatosan elmúlt és átcsapott az ellenkezőjére. Az utolsó 20 percet végig támadták a portugálok, a Szpartak kósza kontrákat tudott csak vezetni. Sorra dolgozta ki a helyzeteket a Benfica, ám a gól nem jött, pedig nagyon megérdemelték volna. Így a moszkvai együttes megszerezte első győzelmét és feljött a csoport harmadik helyére.

Szpartak Moszkva - Benfica 2-1 (2-1)
Gól: Rafael Carioca (3.), Jardel (43., öngól) ill. Lima (37.)

A csoport másik mérkőzésen, ahogyan azt sejteni lehetett, a Barcelona dominált, a labda csupán másodpercekre volt a skót csapatnál, mely kontrákra rendezkedett be. A labdabirtoklás többször elérte a hihetetlen 80-20 százalékos arányt, de ez semmit nem ért, hiszen a vezetést a vendégek szerezték meg. Az első szabadrúgásukat gólra váltották, a beadást követően Szamarasz csúsztatta a labdát Mascheranora, akiről bement a labda, így öngóllal vezettek a vendégek. Nyomott a Barca de eredménytelenül, míg nem a 45. percben egy remek Messi-Iniesta összjátékot követően utóbbi vette be a remekül védő Forster kapuját. A második játékrészben sem változott a játék képe, mely nem volt túl pörgős, aki fáradt volt, az lehet jót aludt rajta. Volt jó pár nagy helyzete a katalánoknak, illetve a kapufa is a keltákkal volt, de külön ki kell emelni Forster remek védéseit. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent a 94. percben jött Jordi Alba és eldöntötte a három pont sorsát. Ez azt jelenti, hogy a Barca 9 ponttal vezeti csoportját és ez volt a katalán klub 100. Bajnokok Ligája győzelme.

FC Barcelona (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 2-1 (1-1)
Gól: Iniesta (45.), Jordi Alba (94.) ill. Szamarasz (18.)

Szerző: Őszi ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése