2012. szeptember 12., szerda

VB-selejtezők Dél Amerika: Botlott Uruguay és Argentína, ismét nyertek Falcaoék és már másodikok

Tegnap este, illetve ma hajnalban négy mérkőzést játszottak a Dél-Amerikai VB-selejtezőcsoportban. Meglepetések ezúttal is voltak, hiszen a Copa America győztes Uruguay csapata odahaza hullajtott el két pontot Ecuador legjobbjai ellen, így maradt a csapatok közt az egy pontos differencia. Némileg meglepő módon a vendég gárda helyezkedik jelenleg jobb pozícióban a tabella harmadik helyén. Jelenleg mind a két gárda VB résztvevő helyet foglal el.

Uruguay-Ecuador 1-1 (0-1)
Gól: Cavani (67.), ill. Caicedo (8. – 11-esből)

Az utolsó helyen álló Paraguay szeretett volna kimászni a gödörből, ehhez pedig Venezuela csapatát kellett volna hazai pályán térdre kényszeríteni. Úgy tűnik, nem hogy kikapaszkodni a peremre nem sikerült, hanem még mélyebb gödörbe zuhantak, hiszen újabb vereséget könyvelhettek el. Ez azt jelenti, hogy a megszerzett 4 ponttal jelenleg a pótselejtezőt érő 5. hely helytől 8 pontnyira van. ahhoz, hogy ott legyenek 2014-ben kisebb csodára lenne szükség. Nem úgy Venezuela, aki ezzel a győzelemmel életben tartotta reményeit és felzárkózott a 6. helyre. A mezőny nagyon besűrűsödött, hiszen az első és a hatodik között csupán három pont a különbség. Őket követi egy kisebb szakadék három csapattal, ám az ő helyzetük sem reménytelen még.

Paraguay-Venezuela 0-2 (0-1)
Gól: Salomón Rondón (45., 68.)

Mondhatni rangadónak számított a Chile-Kolumbia mérkőzés, de a hazai gárda azért jóval esélyesebbnek számított. A 36. percben azonban Medel kiállításával emberhátrányba kerültek a hazaiak, de még a félidő vége előtt a vezetést sikerült megszerezniük. Kolumbia azonban nem szerette volna elveszíteni a mérkőzés, és a második félidőben hengereltek Falcao vezérletével, aki ismét betalált. A vége 1-3 és ezzel az eredménnyel Kolumbia feljött a második helyre a tabellán, míg a nemrégiben még éllovas Chile csupán az ötödik pótselejtezőt érő pozíciót foglalja el.

Chile-Kolumbia 1-3 (1-0)
Gól: M. Fernández (42.), ill. J. Rodríguez (59.), Falcao (74.), T. Gutiérrez (77.)

Peru válogatottja Argentina legjobbjait fogadta, és ellenük szerettek volna felzárkózni a tabellán. A találkozó elég forró hangulatú volt, hiszen a mérkőzést megelőzően kövekkel, téglákkal dobálták meg a vendégek buszát, és a stadionban is lehetett érezni a feszültséget. A vezetést némi meglepetésre a hazai csapat szerezte meg, ám Higuain egyenlíteni tudott. A meccs második felében az iram jelentősen visszaesett és maradt az 1-1, ezáltal pedig a pontosztozkodás. Ezzel az argentinok vezetik a selejtezőcsoportot, ám nem tudtak meglépni, míg Peru életben tartotta reményeit.

Peru-Argentina 1-1 (1-1)
Gól: Zambrano (22.), ill. Higuaín (37.) 

Az 1–4. helyezett kijut a vb-re, az 5. helyezett interkontinentális pótselejtezőt játszik Ázsia képviselőjével.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése