2012. július 12., csütörtök

Keresik az orosz kapitányt, hat névből egy már kilőve, nézzük kik a jelöltek

Az Európa Bajnokságon a csoportkört követően búcsúzott az orosz labdarúgó válogatott, melynek szövetségi kapitányát Advocatot menesztették és utódát keresik. Az új mester feladata a Szbornaját kivezetni a 2014-es Brazíliai VB-re és ott remekül szerepelni. Eddig hat jelölt nevéről lehetett hallani, ám az első számú jelöltet már ki is lőtték. 

A fő kiszemelt a Manchester City edzője Roberto Mancini volt, akit azonban nem sikerült meggyőzni és 2017ig meg is hosszabbította a  szerződését  manchesteri klubbal, így róla letehettek az oroszok, maradt öt jelölt, nézzük kik.

A második számú jelölt a Barcelona sikeredzője Guardiola, aki idén hagyta el a katalánokat, mondván kimerült és szeretne feltöltődni. Sokan szeretnék megszerezni, nem lesz könnyű dolguk az oroszoknak.

Felmerült a neve a jelenleg klub nélküli Fabi Capellonak, aki legutóbb az Angol válogatottat irányította, mivel nincs csapata ezért potenciális jelölt lehet.

A listán megtaláljuk az olaszokat 2010-ben világbajnoki címig vezető Marcello Lippit, aki idén vállalt munkát először, mióta lemondott az olasz válogatottnál. A szakember a kínai bajnokságban szereplő Guangzhou Evergrande csapatánál  dolgozik jelenleg.

Harry Redknapp, neki  jelenleg nincsen csapata, a szakember nemrég távozott a Tottenham kispadjáról. jövőjével kapcsolatosan nem sok hírt lehetett hallani.

Az utolsó jelölt a Bilbao trénere Marcelo Bielsa, aki minden bizonnyal távozik a spanyol csapattól.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése