2012. június 21., csütörtök

Stieber a Bundesliga újoncához szerződött

Már régóta téma volt, hogy hova szerződik Stieber Zoltán, miután a Mainz csapatánál nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és így alig kapott játéklehetőséget. Több klub is szerette volna megszerezni a magyar szélsőt, a befutó a Bundesliga újonc csapata a Greuther Fürth lett. Ezt a klub elnöke jelentette be a mai napon. Úgy tudni a felek mindenben megegyeztek és ma vagy holnap sor kerülhet az aláírásra. A játékostért körülbelül 800 ezer eurót kell fizetnie a Fürthnek. Stieber reméli, hogy stabil kezdőjátékos lehet, és végre játszhat, mert számára ez fontosabb, mint a pénz.

Stieber egyébként még 2005-ben az Újpest junior csapatától került az Aston Villa csapatához, ahol a későbbiekben kölcsön adták egy alacsonyabb osztályú csapatba. Ezt követően 2009-ben kerül a német másodosztályú Koblenz csapatához, ahol kulcsjátékos lett, és remek szezont futott. A következő szezont az Aachen csapatánál kezdte meg, ahol eddigi legjobb szezonját futotta, 10 gólja mellett 17 gólpasszt osztott ki, mellyel nagyon előkelő helyen végzett a Kanadai táblázaton. Beválasztotta a Bild a szezon csapatába és óriási tehetségnek kiáltották ki. Erre kapott is a Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz csapata és leigazolta Stiebert, ahol azonban a kezdetekben számoltak vele, aztán a süllyesztőbe került. Reméljük a Fürth csapatánál ismét kulcsjátékos lesz.

Stieber egyébként végig járta az utánpótlás válogatott ranglétráját és már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatás http://www.facebook.com/SportToll
Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése