2012. május 6., vasárnap

Barcelonai búcsú: Gracias Pep


Utolsó hazai mérkőzését játszotta a Barcelona labdarúgócsapata szombat este Pep Guardiola irányítása alatt. A mérkőzés nem volt más, mint a nagy katalán derbi, ugyanis Xaviék az Espanyol csapatát fogadták. A Barca magához ragadta a kezdeményezést és ki sem engedte a szorításból városi riválisát. Végig támadva 4-0 arányban felülmúlták a Papagájokat, s Messi négy góllal búcsúztatta mesterét, Guardiolát.  A lefújást követően Pep és a közönség érzékeny búcsút vettek egymástól, megható és gyönyörű pillanatok következtek.


"Senki sem ment el a mérkőzés vége előtt. A Camp Nou ma este hangosan és tisztán azt mondta: szeretünk Pep!" - nyilatkozta Sandro Rosell a Katalán klub elöke, s hozzátette "Pep akkor tér vissza, amikor akar."

Úgy ünnepelte, éltette a csapat és a közönség a mestert, mint mikor valamilyen trófeát nyertek. Sálak, feliratok, transzparensek sokasága lepte el a lelátót és kiabálták "Gracias Pep". Kivetítőn levetítették a mester legszebb Barcelonai pillanatait, ezt látván a mester könnyeivel küszködött, majd pedig mikrofonban beszédet intézett a szurkolókhoz. Ezt követően Puyolék elkapták és a magasba dobálták trénerüket, s mint anno a BL döntő megnyerésekor, a középkezdési kört körülölelve forogtak és éltették Pepet. A végén sorfalat állt a csapat és Guardiola tapsvihar közepette eltűnt a Camp Nou belsejébe. A nézők hosszú percekig skandálták még a nevét...

Szerző: Őszi Ádám

Íme videón is mindenkinek ajánlom nézze meg:

Képgaléria: A képre rákattintva nagyítva, lapozva megtekintheted őket.












Képforrás: http://extrafoci.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése