2015. november 4., szerda

Pirlo visszatérhet Európába

Az MLS-ban idén újoncként szereplő New York City számára az alapszakasz lezártával véget ért a szezon, az együttes nem tudta kvalifikálni magát a rájátszásba. A csapatot erősítő Anrdea Pirlo után pedig Európából érdeklődnek. Hamar eljöhet tehát a visszatérés ideje, igaz, a pletyka szerint csak kölcsönszerződésről van szó. 

Jó pár esztendeje még szűkebb volt a mezőny és nagyobb volt a holtszezon. Az MLS-ben ugyebár nem őszi és tavaszi rendszerű a lebonyolítás, hanem egy naptári éven belüli. Az alapszakasz március elején kezdődik, míg a döntőt december elején rendezik. Ennek megfelelően három hónap áll a csapatok rendelkezésére holtszezon, felkészülés gyanánt. 

Nem Andrea Pirlo lenne a futballtörténelem első labdarúgója, aki ezt az időszakot európai visszatéréssel tölti ki, korábban például Thierry Henry is magára öltötte újfent az Arsenal mezét. A 36 esztendős klasszist Olaszországból hívják, a hírek szerint Roberto Mancini az Inter vezetőedzője már egyeztetett is a labdarúgóval, ám részleteket nem tudni.

Egy azonban biztos, hogy ha a New York City jövőre sikeres akar lenni, abban az esetben egy remek felkészülés, csapat formáló holt szezon kell. Kérdés, hogy jó ötlet-e az irányítót kölcsön adni, aki minden bizonnyal jó erőnlétben térne vissza, s meccshiánnyal sem küzdene.

Pirlo 1998 és 2001 között erősítette az Inter csapatát, majd a városi rivális AC Milan öltözőjébe költözött, s vált a klub legendás alakjává. A torinói évekre bizonyára mindenki emlékszik, a Juvénál eltöltött időszakot nem kell bemutatni.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése