2015. szeptember 12., szombat

Otthon is porba döngölték a Mönchengladbachot

Újabb vereség a Borussia Mönchengladbach számláján, avagy a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójának nyitómérkőzésén a Hamburg mért csapást a sereghajtóra. Favre mester alatt inog a kispad!? 

Mönchengladbach - Hamburg 0-3 (0-2)
Helyszín: Borussia-Park: 54010 néző; Vezette: Tobias Welz
Gólszerző: - ill. Lasogga (11., 44.), N. Müller (52.)
Sárga: Jantschke (58.), Dahoud (88.) ill. Ekdal (35.)
Kiállítás: - ill. - 

Mönchengladbach: Sommer - Jantschke, Stranzl (Dahoud 65.), Brouwers (Drmic 55.), Wendt - Hahn, Korb, Nordtveit, T. Hazard - Stindl (I. Traore 55.), Raffael. Vezetőedző: Favre

Hamburg: Drobny - Ostrzolek, Kacar, Djourou (Cleber 88.), Diekmeier - Ekdal, Hunt (Diaz (81.), N. Müller (Gregoritsch 83.), Holtby, Iliceviv - Lasogga. Vezetőedző: Labbadia

Dortmundban egy négyes, hazai pályán pedig vereség a Mainztól, majd Brémában sem termett babér a Borussia Mönchengladbach számára, mely a Hamburg ellenében is folytatta a parádésan rossz szezonrajtot. Ez így már több mint ciki és elgondolkodtató, Favre mester alatt hamar meginoghat a pad. Noha mezőnyben nem játszott alárendelt szerepet a hazai csapat, egyszerűen a kapu előtt teljesen impotensnek bizonyultak, míg a Hamburg kegyetlenül kihasználta helyzeteit. Egy Holtby lökettel kezdődött a találkozó, mely nem sokkal a kapu mellett hagyta el a játékteret, ám két perccel később a 11. minutumban már a háló is rezgett, Lasogga használta ki a hazai védelem hibáját, s közelről lőtt a kapuba. A Mönchengladbach gyakorlatilag hathatós helyzet nélkül hozta le az eslő játékrészt, melynek végén Lasogga kettőre növelte a vendégek előnyét. 

A fordulást követően Müllet tett arról, hogy lezáruljon a találkozó, az 52. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn, ez pedig nem változott a folytatásban sem. Hiába a cserék, a Mönchengladbach újabb meccset bukott, méghozzá otthon és igen csúnyán...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése