2015. augusztus 10., hétfő

MLS: A Galaxy és a Red Bulls sem kegyelmezett - eredmények

Két fantasztikus párharccal zárult az MLS meccsek múlt heti sora, New York-i derbi és egy Galaxy-Sounders párósítás volt az "étlapon". A felek nem okoztak csalódást, otthon maradtak mindkét esetben a bajnoki pontok. Apropó! Dos Santos élete első MLS bajnokiján gólt szerzett és gólpasszt adott. Íme az eredmények, a tabella és a góllövőlista élmezőnye, na meg a heti program, ami előttünk áll. 

Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders 3-1 (1-1)
G: Zardes (13.), Keane (47.), Dos Santos (64.) ill. Barrett (1.)
A Sounders úgy vágott neki ennek a mérkőzésnek, hogy legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hetet elvesztett, s csupán a DC United ellen tudtak nyerni. Martins továbbra is sérült, s Dempsey is kénytelen még távol maradni a pályától, így pedig komoly veszélybe került a Seattle rájátszást érő helye. A Galaxy ugyanis nem kegyelmezett, Gerrard, Keane és Dos Santos is Arena mester rendelkezésére állt, ez pedig magában tartogatta a Seattle kilencedik vereségét, az ötödiket zsinórban. Noha a mérkőzés hathatós alaphanggal kezdődött, Barrett ugyanis az első percben bevette a hazai kaput, a Sounders erre a meccsre itt be is fejezte a gólgyártást. megrángatták az oroszlán bajuszát, s jöhetett a hazai henger. Juninho átadását követően Zardes még az első negyedórában egalizált, majd a Galaxy úgy kezdte a második félidőt, ahogyan a Seattle tette, Dos Santos szolgálta ki veterán ékpárját, Keane pedig köszönte szépen és a hálóba helyezte idei tizenegyedik MLS találatát. Dos Santos remekül mutatkozott be első MLS mérkőzésén, gólpassza mellett, immáron gólja is van. A mexikói ráadásul hét közben a Central FC elleni CONCACAF Bajnokok Ligája mérkőzésen is eredményes tudott lenni. Győzelmével a Galaxy jelenleg erőnyerő helyen áll, míg a Seattle hatodik, még éppen rájátszást érő helyen tanyázik. Ez azonban mindkét klub esetében csalóka, ugyanis a tabellára pillantva meg kell nézni a meccsszámokat és a riválisok meccsszámát.

New York Red Bulls – New York City 2-0 (1-0)
G: Wright-Phillips (21.), Felipe (85.) ill. - 
Harmadjára rendeztek New York-i derbit, s harmadjára nyert a Red Bulls, mely Wright-Phillips vezérletével nyert. A regnáló gólkirály kedvenc ellenfele az újonc, a városi rivális elleni mindhárom mérkőzésen betalált, egy ízben pedig duplázott. összességében tíz bajnoki találatnál jár, ebből négyet a City hálójában helyezett el, igazi mumusnak számít. Noha a mérkőzés kiegyenlített képet hozott, helyzeteivel sokkalta jobban bánt a Red Bulls. A három pont sorsa azonban a végéig a levegőben lógott, a 85. percben Felipe találata jelentette a Red Bulls győzelmét. Ezidáig hiába Pirlo, Villa és Lampard, még össze kell szoknia a triónak, így pedig könnyen lehet, hogy idén elúszik a rájátszás...! A Red Bulls szépen halad a konferencia elsőség felé, a DC United még befogható. 

A hét eddigi eredményei:
Montreal Impact – New York Red Bulls 1-1
Toronto FC – Orlando City 4-1
Portland Timbers - Chicago Fire 1-0
Houston Dynamo – San Jose Earthquakes 2-1
Colorado Rapids – Columbus Crew 1-2
Vancouver Whitecaps – Real Salt Lake 4-0
Toronto FC – Sporting Kansas City 1-3
Orlando City – Philadelphia Union 0-0
Montreal Impact – D.C. United 0-1

A folytatásban:
aug. 14. 01:00 New York City - D.C. United
aug. 15. 05:00 San Jose Earthquakes - Colorado Rapids
aug. 16. 01:00 New York Red Bulls - Toronto FC (Eurosport 2)
aug. 16. 01:30 New England - Houston Dynamo
aug. 16. 03:00 Sporting Kansas - Vancouver Whitecaps
aug. 16. 03:00 FC Dallas - L. A. Galaxy
aug. 16. 04:00 Real Salt Lake - Portland Timbers
aug. 16. 23:00 Seattle Sounders - Orlando City (Eurosport)
aug. 17. 01:00 Philadelphia - Chicago Fire (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 17 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 16 gól
3. David Villa (New York City) – 13 gól
4. Keane (Los Angeles Galaxy), Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Adi (Portland Timbers) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 9 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése