2015. augusztus 2., vasárnap

MLS: Romokban a Seattle, helyes úton a Galaxy

Ha hétvége, akkor MLS, ha MLS, akkor pedig sok érdekesség! A tengerentúlon folytatódott a világ legdinamikusabban fejlődő bajnoksága, melynek egyik ékköve a Seattle Sounders rég nem látott gödörben hever. A címvédő Galaxy visszatért a helyes útra, míg Németh Krisztián csapata a Sporting Kansas otthon bukott pontokat. 

Sporting Kansas – Houston Dynamo 1-1 (1-0)
G: Dwyer (6.) ill. Clark (78.)
Kiállítás: - ill. Sturgis (86.)

A múlt heti vereséget követően újabb, a rájátszásért küzdő csapat ellenében bukott pontokat a Sporting Kansas City, melynek fedélzetén végig ott volt Németh Krisztián. A magyar támadó az utóbbi hetekben kissé szürke produktumot nyújt, mondjuk igaz ez a társakra is. A kezdés remek volt a Dynamo ellen, Feilhaber és Dwyer gyorsan összehozta a vezető találatot, ám az előnyt nem tudta megőrizni a csapat, a hajrára fordulva Clark egalizálni tudott. A végjátékban megfogyatkozott a Houston, ám ez már nem osztott és nem szorzott, Némethék otthon buktak pontokat, noha még egyedüliként veretlenek ezen mutatóban a nyugati konferenciában.

Colorado Rapids – L. A. Galaxy 1-3 (1-0)
G: Sarvas (12.) ill. Lletget (56.), Gordan (69.), Keane (90+3.)

Az utóbbi hetek jó produktumát követően joggal merülhetett fel a kérdés, hogy vajon a Rapids a címvédőt is megfogja-e!? Nos, a hazaiak pazarul kezdték a mérkőzést, Sarvas révén már a 12. percben megszerezték a vezetést, s őrizték is, ám a második játékrészben nem tudtak mit kezdeni a Galaxy támadógépezetével, melynek közepében ott volt Gerrard. Az angol ikon végigjátszotta a mérkőzést, s egyre jobban felveszi a ritmust, látszik, hogy csiszolódik a stílussal és a társakkal. A legvégén az i-re a pontot Keane tette fel, az ír gólgyáros immáron 10 bajnoki találatnál jár.

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps 0-3 (0-1)
G: ill. Kah (6., 49.), Morales (75.)

Nagy a baj a Sounders háza táján, a csapat rég nem látott gödörben van. Hazai pályán ekkora pofont ritkán kap a csapat, ráadásul pedig már Dempsey is a fedélzeten van egy Gold Cup gólkirályi címmel. Schmidt csapata noha mezőnyfölényben játszott gólt nem tudott szerezni, ellenben a védelemmel hatalmas gondok voltak, vannak. A Whitecaps ezzel a győzelemmel a konferencia élére állt, míg a Sounders a rájátszás peremén ficánkol. A Colorado, a Chicago és a Montreal után a Vancouver is nyerni tudott, ráadásul ezen a négy meccsen egyetlen egy gólt sem lőtt a Sounders...! 

A hét eddigi eredményei:
New York City – Montréal Impact 2-3 
Philadelphia – New York Red Bulls 1-3
D.C. United – Real Salt Lake 6-4
Orlando City – Columbus Crew 5-2
New England Revolution – Toronto FC 3-1

A folytatásban:
aug. 2. 23:00  San Jose Earthquakes – Portland Timbers (Eurosport)
aug. 3. 01:00  Chicago Fire – FC Dallas (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC), David Villa (New York City)– 13 gól
4. Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Keane (Los Angeles Galaxy) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Davies (New England Revolution) – 9 gól
12. Castillo (FC Dallas), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése