2015. július 11., szombat

Spanyolországban folytatja a ManCity csatára - hivatalos

A Manchester City nem adott neki elég lehetőséget, így a távozás mellett döntött a klub fiatal támadója, a többszörösen kölcsönadott svéd gólfelelős John Guidetti. A 23 esztendős labdarúgó Spanyolországban bizonyíthat. 

Igen érdekes karrier áll ezidáig Guidetti mögött, ugyanis még a 2011/12-es szezonban robbant be a köztudatba, ám azóta már el is felejtettük. Ekkor a Feyenoord kölcsönjátékosa volt, s 19 esztendősen 20 gólig jutott 23 mérkőzésen. Erre sokan felfigyeltek, ám a Polgárok visszahívták, s nem adták újfent kölcsön, igaz lehetőséget sem kapott az első csapatban, melynek mezét mindössze egyetlen egyszer ölthette magára, többnyire a második csapatban pallérozódott. Utóbbi szó azonban nem az igazi, ugyanis itt nem volt meg az a bizonyos ugródeszka, mely tovább repíthette volna karrierjét. A mögöttünk álló szezonban a Celtic vette kölcsön, s a skót élvonalban is megállta a helyét. Az egész szezont, s minden sorozatot figyelembe véve 35 meccsen 15 gólt és 12 gólpasszt jegyeztek a neve mellé a statisztikusok.  

Visszatért az Etihad edzőközpontjába, ám szerződése lejárt, ezt pedig esze ágában sem volt meghosszabbítania, így szabadon igazolhatóvá vált. Ezt a lehetőséget lovagolta meg a spanyol élvonalban szereplő Cleta Vigo, mely pár napja adta el 10 millió euró ellenében a spanyol foci egyik legnagyobb reménységét a Valenciának Santiago Mina személyében. Az utánpótlásra sokat nem kellett várni. 

Immáron a hivatalos bemutatáson is túl vannak a felek, a szerződésre pedig 2020-as dátum került, mint lejárati idő. A transfermarkt.de jelen állás szerint 3,5 millió euróra srófolja Guidetti piaci árát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése