2015. július 7., kedd

PSG: Rekordösszegért érkezik a német kapus

Német vetélytársat kap Salvatore Sirigu a Paris Saint-Germain olasz válogatott kapuvédője. A francia klub hivatalosan még nem jelentette be az új portás érkezését, ám az L'Équipe tényként közli a transzfert, s megjegyzi, hogy az ilyenkor szükséges orvosira már megérkezett Kevin Trapp. 

Az Eintracht Frankfurt 24 esztendős csapatkapitánya remek szezonon van túl (teljesítmény szempontjából), bár a hatodik és a tizenhetedik forduló között sérülés nehezítette a dolgát, ám riválisa nem tudta kiszorítani, felépülését követően ugyanúgy a gólvonalon kapott helyet karján a kapitányi karszalaggal. A német utánpótlás válogatottakban rendre helyet kapott, ám a felnőtt válogatottban Manuel Neuer helye megkérdőjelezhetetlen.

A német klub új hálóőr után nézhet, az átigazolás ténye ugyanis nyílt titok. A hivatalos bejelentés még várat magára, valószínűleg azonban szerdán ez is megtörténik. 

Rekordösszeg! Soha Eintracht Frankfurt játékosért nem fizettek még 9 millió eurót, ennyi ugyanis a vételár. Nem nagy összeg a mai modern labdarúgásban, ezért is meglepő, hogy ez rekordösszegnek számít egy rutinos német élvonalbeli klub esetében.

A magyar rekord immáron a múlté, avagy ezidáig Détári Lajos volt a legtöbb pénzért eladott Frankfurt játékos 8,5 millió euróval (akkor még 18 millió márka).

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése