2015. március 9., hétfő

Neymar elképesztő vagyona! - Na de ki a leggazdagabb futballista

A goal.com minden esztendőben turkál a labdarúgók zsebében, a sportportál tíz fős listát közölt ezúttal a világ jelenlegi leggazdagabb labdarúgóiról. Az első két hely bizonyára mindenki fejében megfogalmazódott, csak a sorrendet nem tudja. Neymar elképesztő vagyonnal rendelkezik már most, míg nem alig van a listán olyan játékos, aki nem játszott vagy a Real Madrid, vagy a Barcelona játékosaként karrierje során. 

Tavaly Cristiano Ronaldo vezette ezen listát, ez pedig az elmúlt esztendőben sem változott, a portugál a világ leggazdagabb aktív labdarúgója. Fontos és kihangsúlyozandó, hogy csak az aktív pályafutással bíró játékosokat veszik figyelembe a lista készítésekor, így például David Beckham nincs ott a névsoron.

Tavaly csak 2 millió euró volt Ronaldo és Messi között, a Real sztárja növelte a differenciát, mely jelen állás szerint 10 millió euró. Az átlag ember pedig csak néz ki a fejéből és el sem tudja képzelni, mit tenne, ha ennyi pénze lenne. irreális összegekről beszélünk, a labdarúgók elképesztő fizetéssel bírnak.

Ahogyan azt a felvezetésben is említettük, nem sok labdarúgó, szám szerint kettő van a listán, akik nem fordultak meg a két spanyol gigász közül valamelyikben. Rooney a Manchester United góldfelelőse 103 millió eurós vagyonnal bír, míg a listát Frank Lampard zárja.

A világ leggazdagabb labdarúgói:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 220 millió euró
2. Lionel Messi (Barcelona) - 210 millió euró
3. Neymar (Barcelona) - 135 millió euró
4. Zlatan Ibrahimovic (PSG) - 105 millió euró 
5. Wayne Rooney (Manchester United) - 103 millió euró
6. Kaká (Orlando City SC) - 96 millió euró
7. Samuel Eto'o (Sampdoria) - 87 millió euró
8. Raúl González (al-Szadd) - 85 millió euró
9. Ronaldinho (Querétaro) - 83 millió euró
10. Frank Lampard (New York City FC) - 80 millió euró

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése