2015. január 7., szerda

Barcelona: Laporta a Guardiolam Cruyff, Puyol trióval sokkolna!

Igen sötét napokat él meg az FC Barcelona labdarúgócsapata, az átigazolási piacról történő kizárást követően a sportigazgató feje is lehullott, míg az edző állása és Messi jövője is a levegőben lóg, a zsurnaliszták a különféle teóriákkal pedig olajjal locsolják az amúgy is élénken lángoló tüzet. A legfrissebb hírek komplett szakmai csapat érkezéséről szólnak, melyet az elnökváltás vonhat magában. 

Laportát Sandro Rosell tavalyi lemondását követően Josep María Bartomeu lett a katalán óriás elnöke, ám közeleg az újabb elnökváltás órája, rendszerváltás állhat be a katalánoknál, s könnyen előfordulhat, hogy a korábbi sikerkovács Joan Laporta kezdi majd meg másodvirágzását. 

A jelenleg politikusként ténykedő ex-elnök állítólag Pep Guardiola visszahozatalát tervezi, s ennek érdekében az első lépések is megtörténtek. Mielőtt valaki azt gondolnál, hogy a 14 címet nyerő sikeredző a Barca kispadját koptatná újfent, ezen tévhitet elhárítva kijelentetik, hogy Guardiola lehet az új sportigazgató, egy teljesen új szerepkörben próbálhatja ki magát.

A kispadra a barca legendás védője Carles Puyol kerülhet, míg munkáját két csapattársa, a visszavonuló  Éric Abidal, illetve a még aktív Xavi segítheti. Hogy hol jön a képbe Johan Cruyff, nos Laporta rá tanácsadói szerepkörben számítana.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése