2015. január 5., hétfő

Barcelona: Lehullott a sportigazgató feje - hivatalos

Azonnali hatállyal menesztette posztjáról Andoni Zubizarretát az FC Barcelona klubvezetése. A szerződésbontás oka a katalán klub átigazolási eltiltását kiváltó szabályszegések sorozata. A találgatások már megkezdődtek, sportigazgató kerestetik... 

Mint ismeretes a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Barcelona fellebbezését, így biztossá vált, hogy a katalán óriás 2016 nyaráig nem igazolhat új játékosokat. Ennek fejében várható volt, hogy valakinek a feje a porba hullik.

Zubizarretta már korábban jelezte, hogy vállalja a felelősséget, s a végső döntést az elnök  Josep Maria Bartomeu kezébe adta, aki a döntést ma jelentette be hivatalos sajtótájékoztató keretein belül. Megköszönte Zubizarreta munkáját, elkötelezettségét, professzionalizmusát és odaadását, melyet az elmúlt években végzett a klub előremenetelének érdekében. 

Ami az új sportigazgató kilétét illeti, a találgatások megkezdődtek, sokan Carles Puyol nagy visszatérésére számítanak, a védő könnyen lehet, hogy megkezdheti második szolgálatát szeretett klubjának kötelékében.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése