2015. december 31., csütörtök

Újabb Liverpool győzelem

Nagy szériáról még nem beszélhetünk, ám a jelenlegi szezonban két zsinórban elkövetett Liverpool győzelem az már jónak mondható. Edzőváltáson, s formálódáson megy át a csapat, mely a listavezető Leicester után a kiesőzónában helyet foglaló Sunderland ellenében is nyerni tudott. Ezzel lezárult a 19. forduló, a Premier League 2015-16-os szezonja pedig féltávhoz érkezett. 

Sunderland - Liverpool 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadium of Light: 45765 néző; Vezette: K. Friend
Gólszerzők: - ill. Benteke (46.)
Sárga: Lens (86.) ill. Benteke (19.), Can (58.), Moreno (77.)
Kiállítás: - ill. - 

Sunderland: Mannone - Jones, Caotes (Yedlin 86.), Brown, Van Aanholt - Rodwell (Watmore 30.), M'Vila, Cattermole - Johnosn (Lens 63.), Borini, Defoe. Vezetőedző: Sam Allardyce

Liverpool: Mignolet - Moreno, Sakho, Lovren, Clyne - Can, Henderson (Lucas 61.), Coutinho (Ibe 83.), Firmino (K. Toure 90+3.), Lallana - Benteke. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Vendég mezőnyfölényt konstatálhattunk az első játékrészben, s noha többet is próbálkozott Jürgen Klopp csapata, a veszélyesebb, nagyobb helyzeteket a Sunderlend alakította ki. A 16. percben Defoe és és Mignolet csapott össze, a támadó lövését, a vörösök kapuvédője azonban bravúrosan hárítani tudta. Szűk fél óra elteltével aztán Mannone is megmutatta, hogyan kell ugrani a bal alsó irányában, Firmino lövése révén volt erre szükség. Láttunk mér mozgalmasabb és élvezhetőbb mérkőzést is, a felek gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőkbe.

A fordulást követően aztán csak egyik csapat érkezett meg időben a gyepre, legalábbis fejben, a Liverpool ugyanis mint kés a vajon, úgy használta ki a védelem megingását, Benteke pedig eredményes tudott lenni, S, mint később kiderült, ez a találat újfent győzelmet ért. A Leicester ellen csakugyan a belga jegyezte az egyetlen és egyben győztes találatot is. A második játékrészben jóval kiegyenlítettebb volt a játék, ám a hazaiak nem igazán tudtak kellemetlen perceket okozni Mignolet számára, aki ezen az estén lehúzta a rolót. A Liverpool meccsek pedig úgy fest, hogy hatalmas Benteke helyzettel, kihagyott ziccerrel zárulnak. A Leicester ellen az év bénázását láthattuk, s most is kitett magáért a csatár, mondhatni kihagyta a kihagyhatatlant, naggyá tette Mannonet. Győzelmével a Liverpool féltávnál beérte a Manchester United csapatát, s a hetedik helyről várhatja a folytatást, míg a Sunderland tovább süllyed, ez volt a csapat ötödik veresége zsinórban, s csak az Aston Villa gyűjtött náluk kevesebb pontot. A kiesőzóna pereme pedig távolodik, immáron hét pontnyi távolságban van.

A 19. forduló eredménysora:
Crystal Palace - Swansea 0:0
Everton - Stoke 3:4
Norwich - Aston Villa 2:0
Watford - Tottenham 1:2
West Bromwich - Newcastle United 1:0
Arsenal - Bournemouth 2:0
Manchester United - Chelsea 0:0
West Ham United - Southampton 2:1
Leicester - Manchester City 0:0
Sunderland AFC - Liverpool 0:1

Zárul a 2015-ös naptári esztendő, s féltávhoz érkezett a Premier League idei kiírása! Érdekesség, hogy míg tavaly ilyenkor a Leicester toronymagasan sereghajtó volt, addig idén a csapat szárnyal. Azonos pontszámmal, az Ágyúsokkal karöltve vezetik a ligát. Apropó Arsenal, sokan azt mondják, ha idén nem akkor semmikor nem nyer már Wenger bajnoki címet. A legnagyobb riválisok közül ugyanis mondhatjuk azt, hogy töben kiszálltak a versenyből, illetve hathatós hátrányból várják a folytatást. Amekkora meglepetés a Leicester szereplése, akkorának mondható a címvédő Chelsea botladozása. A szezont Jose Mourinho vezetésével megkezdő gárda csupán tizennegyedik, s három pontra van a kiesőzónalót. Esetükben kijelenthetjük, hogy nem hogy a bajnoki cím, de a nemzetközi kupaporond elérése is hatalmas csoda lenne. A Liverpool és a Manchester United roppantmód alulteljesít, előbbinél edzőváltás is volt, utóbbinál pedig nagyon érik. Meglepően jól szerepel a Crystal Palace és a West Ham, Watford hármas. Az Everton idén sem tudja eddig hozni az elvárt eredményeket, míg a Tottenham ott lohol az élmenőkkel az Arsenal mögött, s idén eddig úgy fest jó esélyük lehet odaérni a BL indulást érő valamelyik helyre. Az Ágyúsok legnagyobb riválisa lehet a Manchester City, mely három pontos lemaradással a harmadik. Két csapat kiemelkedően rosszul teljesít, a Sunderland és az Aston Villa esetében hatalmas változásra lenne szükség a bennmaradáshoz, a harmadik kieső helyre pedig sokan "pályáznak"...!

Ami a góllövőlistát illeti, szintén nagy a felfordulás, a sztárcsatárok eltűntek, Rooney, Agüero, Sanchez eddig a vert mezőnyben van! A góllövőlistát Lukaku és Vardy vezeti egyaránt 15 találattal, mögöttük egyel a Watford gólfelelőse Ighalo, majd Mahrez, a Leicester sokak által kívánt labdarúgója. Kenae is szépen gyűjtögeti a gólokat, ez meg is látszik a Spurs produktumán, s pontszámán egyaránt.  

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése