2015. december 6., vasárnap

Bundesliga: Idegenben győzött az újonc

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának zárómérkőzésén több mint 50 ezer néző előtt csapott össze a Frankfurt és az újonc Damrstadt, két egyaránt négy mérkőzés óta nyeretlen csapat. Hazai fölény ide, vagy oda, labdabirtoklással nem lehet meccset nyerni... 

Frankfurt - Darmstadt 0-1 (0-1)
Helyszín: Commerzbank-Arena: 51500 néző; Vezette: F. Brych
Gólszerzők: - ill. Sulu (30.)

Hatalmas mezőnyfölényben kezdte a mérkőzést a hazai csapat, s egy-egy periódustól eltekintve ez végig így volt. A Darmstadt többnyire kontrákra rendezkedett be, melyek rendre lövéssel zárultak. Érdekesség, hogy a hatalmas fölény ellenére 15-19-es kísérleti mutatóval zárult a találkozó, míg a kaput találó lövések száma igen elenyésző volt , hazai oldalon három, míg vendég részről négy. A három bajnoki pontról egyetlen egy találat döntött, mely a török Altac Culu nevéhez fűződik. Egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki nem csak a másodosztályt, de a harmadosztályt is megjárta a klubbal. A gól egy rögzített szituáció utáni fejesből született. A Frankfurt hazai pályán maradt gól nélkül, s nyeretlenségi szériája immáron öt mérkőzésre terjed ki.

Bundesliga, a 15. forduló eredményei:
Schalke 04 - Hannover 96 3-1
Mönchengladbach - Bayern München 3-1
Hamburger SV - Mainz 1-3
1. FC Köln - Augsburg 0-1
Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-1
Ingolstadt - Hoffenheim 1-1
Wolfsburg - Borussia Dortmund 1-2
VfB Stuttgart - Werder Bremen 1-1
Eintracht Frankfurt - Darmstadt ???

Összegző rovat

Két rangadót rendeztek a hétvégém, avagy az első négy helyezett játszott egymással. Elszenvedte első vereségét a Bayern München, ezzel párhuzamosan pedig zsinórban tizedik mérkőzésén maradt nyeretlen a Mönchengladbach, mely immáron a harmadik, azt követően, hogy a szezont zsinórban öt vereséggel kezdték. Drámai végjátékot hozott a Dortmund és a Wolfsburg összecsapása, utóbbi hazai pályán a ráadásban egyenlített, ám Tuchel tanítványainak volt válasza. A Farkasok a többi eredmény tükrében az ötödik helyig süllyedtek, míg a Dortmund ezzel öt pontra megközelítette a címvédőt. Kiemelendő, hogy a Schalke 04 öt nyeretlen meccs után visszatért a győzelmi ösvényre. Dárdai Pál csapata a BL-ben érdekelt Leverkusent is legyűrte, s negyedik a tabellán. Ami az alsóházat illeti, sok volt a döntetlen, s csupán egyetlen egy csapat tudott nyerni, ám győzelme ellenére az Augsburg még mindig kieső.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése