2015. november 30., hétfő

MLS: Első nagydöntőjére készülhet Tom Hansk kedvenc csapata

Megnyerte a keleti főcsoportdöntőt Tom Hanks kedvenc labdarúgócsapata, a Portland Timbers, mely ezzel történelmet írt, először lesz résztvevője a nagydöntőnek. A hazai pályán megszerzett előnyét megtartotta Porter csapata, bár volt pillanat, amikor meleg volt a pite. 

FC Dallas - Portland Timbers 2-2 (0-0)
Helyszín: Frisco, Toyota Stadion: 20966 néző; Vezette: I. Elfath
Gólszerzők: Hollingshead (68.), Perez (73.) ill. Adi (54.), Melano (90+5.)
Tj: a Portland Timbers 5:3-as összesítéssel

Kemény mérkőzésre volt kilátás, ráadásul mindenki tudta, hogy a Dallas idegenben lőtt gólja még nagyon sokat jelenthet a végelszámolásban, így a Timbers számára is fontos volt, hogy ezt megtegye a Toyota Stadionban. Szűk negyed óra után, ez akár meg is lehetett volna, ám Gonzalez bravúrosan hárítani tudott, ezzel őrizve a hazai reményeket. Az első valamirevaló hazai helyzetre bő fél órát kellett várni, ám ahogyan Gonzalez, úgy a túloldalon Kwarasey is résen volt, s hatalmas reflexvédést mutatott be egy tiszta, közeli fejesnél. Ezzel gól nélküli döntetlenre hozták a csapatok, a kapusok az első felvonást.

A fordulást követően aztán megszaporodtak az események, az 54. percben egy szélről beadott labdával Adi fordult meg, s lőtt a hálóba mintegy kilenc méterről, ezzel megszerezte azt a bizonyos idegenben lőtt gólt, mellyel a Dallas is rendelkezett az odavágót követően. Ekkor azt hihettük volna, hogy megrogyik Pareja csapata, ám nem így lett. A 68. minutumban egy zseniális löbbölés Hollingshead lábát találta meg, a labda pedig egy elegáns és egyben hanyag mozdulatot követően pihent meg a hálóban. Ez önmagában még kevés lett volna, ám Perez újra betalált a szezon során immáron sokadszor, a 73. percben pokolivá vált a hangulat, a sebzett vad megérezte a vérszagot. Egy gól, csak egy gól, ennyi kellett volna a hosszabbításhoz a Dallas számára, így mindent egy lapra feltéve, védelmét feladva támadott a hazai csapat, melyet Gonzalez tartott meccsben, amikor egy kiugratást követően lecsente a labdát a kilépő támadó lábáról. A Dallas számára a ráadás második percében adatott meg a meccslabda, ám egy védekező játékos bele tudott blokkolni a lövésbe, melyből így csak szöglet lett. Az i-re a pontot a ráadás harmadik percében beálló Melano tette fel az utolsó másodpercekben, egy testcsellel elküldve védőjét, majd a kapust is és az alapvonalról külsővel a kapuba pöckölt. 

Ezzel a Portland Timbers története során először készülhet nagydöntőre, ellenfelük a New York Red Bullst búcsúztató Columbus Crew lesz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése