2015. november 24., kedd

Carles Puyol új szerepkörben

Két fajta labdarúgó létezik, az egyik, aki a profi karrier után eltávolodik a labdarúgástól, a közegtől, melyben addig élt, illetve vannak azok akik szeretett sportáguk berkein belül végeznek szakmai tevékenységet legyen az játékosügynök, megfigyelő, vagy éppen edző. Carles Puyol esetéében immáron tudjuk a választ, az FC Barcelona 2014-ben visszavonuló csapatkapitánya nem tud meglenni a labdarúgás közege nélkül, s első körben játékosügynöknek állt, immáron pedig meg is van első pártfogoltja, korábbi csapattársa Marc Bartra, akinek nevéhez mindjárt párosíthatunk is egy kis pletykát. 

A 24 esztendős középső védő nemrégiben szakított korábbi ügynökével, s egykori csapattársát fogadta maga mellé. Bartra helyzete nem egyszerű, hiszen már jócskán belépett abba a korba, amikor egy labdarúgót már nem tehetségként emlegetünk. Nyilvánvalóan mindenki játéklehetőségre vágyik, ez pedig az FC Barcelona berkein belül nem túl sokszor adatik meg a számára, avagy Pique, Mascherani, Vermaelen és Mathieu mögött mondhatjuk, hogy csak ötödik a csapatrangsorban. Ezt az is jól mutatja, hogy bár a nyáron távozni akart, meggyőzték, ám csupán tíz meccsen jutott szóhoz, mindössze 600 játékperce van, a Real Madrid ellen pedig legutóbb a keretben sem volt.

Bartra piaci értékét a nívós német szaklap a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja, s a nyáron állítólagosan hatalmas volt az érdeklődés iránta. Most a legfrissebb hírek szerint a Manchester United került a látképbe, a zsurnaliszták pedig már meg is találták a közös pontot, ami nem más, mint Puyol, avagy a legendás védő remek kapcsolatot ápol egykori trénerével, a jelenleg a Vörös Ördögöket irányító holland szaktekintéllyel. Van Gaal éppen építi a jövő csapatát Manchesterben, kérdés, hogy a képletben helyet kap-e majd Bartra.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése