2015. október 2., péntek

Bundesliga: Jön a szezon legnagyobb derbije! - előzetes

Újabb válogatott szünet közeleg, előbb azonban még jön egy hétvégi forduló a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), melynek csapatai a 8. karikára fordulnak rá. Vasárnap jön a Der Klassiker, avagy a legrangosabb derbi, a német El Clásico. 

Péntek este Az utóbbi két meccsét elbukó Mainz látogat az újonc Darmstadt otthonába, mely legutóbb a Borussia Dortmundtól csípett el egy bajnoki pontot.

Szombaton aztán jön a szokásos délutáni meccsdömping. A párharcok közül kiemelkedik a Mönchengladbach és a Wolfsburg összecsapása, két Bajnokok Ligájában is vitézkedő együttes harca. A Wolfsburg utóbbi négy mérkőzéséből csak egyet tudott három ponttal abszolválni így visszacsúszott a tabellán a negyedik pozícióba, míg a Gladbach a borzasztó szezonrajtot követően az edzőváltás óta két bajnoki győzelmet tudhat magáénak. Érdekesség, hogy hét közben a Manchester United, illetve a Manchester City ellenében léptek pályára a BL-ben, s mindketten megszorongatták ellenfelüket, ám 2-1-re kikaptak.

A sereghajtó, s egyedüliként nyeretlen Hannover az utóbbi három meccsén pont nélkül maradó Werdert fogadja, míg alsóházi rangadót vív a Hoffenheim és a Stuttgart. A meglepően jól szereplő újonc, az Ingolstadt a Frankfurtot fogadja, Dárdai Pál csapata a Hertha pedig hazai pályán fogadja a döntetlen királyt, azaz a Hamburgot. 

Szombat esti meccs nem lesz, vasárnap játszanak hármat. A program Gelsenkirchenben indul. a Schalke 04 a jó támadójátékkal és pocsék védekezéssel bíró Kölnt fogadja. A forduló rangadója, avagy a Der Klassiker lázban tartja a szurkolókat, erről és a párharc történetéről külön cikkebn olvashattok majd részletesen.A Leverkusen sem maradhat ki a sorból, az utóbbi két meccsét megnyerő, az FC Barcelona ellen jól játszó csapat az Augsburgot fogadja, mely jelenleg kieső pozícióban tanyázik.

Péntek:
20:30 Darmstadt - Mainz (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Mönchengladbach - Wolfsburg (Eurosport 2)
15:30 Hannover 96 - Werder Bremen
15:30 Hertha BSC - Hamburger SV
15:30 Hoffenheim - VfB Stuttgart
15:30 Ingolstadt - Eintracht Frankfurt

Vasárnap:
15:30 Schalke 04 - 1. FC Köln (Eurosport 2)
17:30 Bayern München - Borussia Dortmund (Eurosport 2)
17:30 Bayer Leverkusen - Augsburg

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése