2015. szeptember 22., kedd

Lewandowski mesterötössel végezte ki a Wolfsburgot

Futballtörténelem íródott a szemünk előtt, Robert Lewandowski csereként beállva kilenc perc alatt végezte ki a Wolfsburgot, s szerzett mesterötöst. A Bayern München továbbra is hibátlan, a félidő után jött a henger, mely megállíthatatlan volt...! 

Bayern München - Wolfsburg 5-1 (0-1)
Helyszín: Allianz Aréna 75000 néző; Vezette: Tobias Stieler
Gólszerzők: Lewandowski (51., 52., 55., 57., 60.) ill. Caligiuri (26.)
Sárga: Vidal (82.) ill. Caligiuri (26.), Rodriguez (74.)

Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Alaba, Bernat (Martinez 46.) - Alcantara (Lewandowski 46.), Alonso (Kimmich 78.), Vidal - Douglas Costa, Götze, Müller. Vezetőedző: Guardiola

Wolfsburg: Benaglio - Rodriguez, Dante, Naldo, Trasch - Luiz Gustavo (Arnold 59.), Guilavogui, Draxler, Kruse (Schürrle 78.), Caligiuri - Dost (Bendtner 78.). Vezetősedző: Hecking

A Bundesiga idei kiírásának eddigi legnagyobb rangadójának indult, ám végül sima Bayern vereség lett belőle. A Robbent és Riberyt is nélkülözni kényszerülő rekordbajnok nem kezdte jól a meccset, ugyanis Caligiuri  révén a vendégek szereztek gólt, mondhatni a semmiből. Hiábavaló volt a nagy hazai nyomás, az első valamirevaló lehetőséget a 31. percben jegyezhettük fel Douglas Costa azonban nem tudott túljárni Benaglio eszén. A meccs végeredményét és az egész képét döntően befolyásolta a 39. perc eseménye, valószínűleg semmi nem így történik ahogy, amennyiben Guilavogui 55 méterről eleresztett lövése kapufa helyett a hálóban köt ki, avagy  a kifutó Neuer kis híján úgy járt, mint honfitársa a katalánok kapuját védő Ter Stegen. 

A félidőben Guardiola vért itatott lengyel csatárával, vagy nem is tudjuk, egy biztos, Lewandowski beállítása zseniális húzásnak bizonyult. Jött, látott és 9 perc 15 másodperc alatt mesterötöst ért el, mely futballtörténelmi tett, erre még soha senki nem volt képes ilyen szinten, ráadásul csereként egy ilyen rangadón. Ahelyett, hogy egyesével leírjuk a gólokat, beszéljenek inkább a képsorok, ugyanis nem akármilyen találatokról van szó, egyik sem volt csúnya, de az ötödik, kifejezetten szép, ott lehet a szezon legnagyobb góljai között.

A Lewandowski-show után pedig jöhetett a tötyögés, a Wolfsburg nem igazán tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, örültek, hogy éltek. Kis híján a mesterhatos is meglett, ám a gólvonalról egy védő még tisztázni tudott, a labda a kapuvédőn már átjutott. A találkozót egy kissé fölé suhanó Müller bomba zárta, a Bayern erődemonstrációt tartott, s feladta a leckét a Dortmundnak. Utóbbi szerdán lép pályára a Hoffenheim ellenében, s veheti vissza helyét a tabella élén, ehhez azonban legalább hárommal kell nyernie Tuchel tanítványainak. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése