2015. szeptember 25., péntek

Bundesliga: Javítana a Dortmund, folytatná a Bayern! - előzetes

Nincs megállás, a hét közi fordulót követően hétvégén a 7. karikával folytatódik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) pontvadászata. A mezőny egyetlen hibátlan csapata a Bayern München idegenben folytatná menetelését, míg a hét közben Hoffenheimben botló Borussia Dortmund hazai pályán javítana. A Wolfsburgra is ráférne egy jó eredmény...! 

A 7. fordulót a hagyományoknak megfelelően  egy péntek esti nyitómérkőzés hozza el a német foci kedvelői számára. Az újonc és ezidáig meglepően jól szereplő Ingolstadt, a roppant hullámzóan futballozó, jó támadójátékkal, ám gyenge védekezéssel ellenálló Köln vendége lesz.

A hét közi fordulóban Lewandowski hathatós vezérletével a Bayern München igen csak letörte a Wolfsburg szarvát, a Farkasok a ligautolsó és nyeretlen, ezidáig a legtöbb gólt kapó Hannovert fogadják. A rekordbajnok idegenbe látogat, ellenfele a 3 győzelemmel és 3 vereséggel álló Mainz lesz. Vajon Lewandowski egy héten belül másodszor is lesújt? Erre is megkapjuk majd a választ. Alsóházi rangadó elé néz az Augsburg és a Szalai Ádámot nélkülöző, ezidáig nyeretlen Hoffenheim, mely szerdán a Dortmund ellenében csent el egy pontot. Mind a Werder Bremen, mind pedig a Leverkusen szurkolói jobb szezonrajttal számoltak, a két csapat most egymás ellenében bizonyíthat, utóbbinál egy vereség esetén akár a kispadi is meginoghat.  A hétközi fordulót megelőzően a Stuttgart és a Mönchengladbach is nyeretlen volt, ám mindkét klub rátalált a helyes útra és megszerezte első győzelmét. A z út azonban valaki számára bezárul, ugyanis egymás ellen játszanak.

A szombati játéknapot este a Hamburg és a Schalke 04 összecsapása zárja, a legutóbbi három körben egyik csapat sem talált legyőzőre. A jobb csapatnak számító gelsenkircheniek utaznak idegenbe, igen jó kis mérkőzésre van kilátás.

Vasárnapra két mérkőzés marad, Dárdai Pál csapata a Hertha BSC a Frankfurt otthonában folytathatja jó szezonrajtját, míg zárásként a Borussia Dortmund mérkőzését tekinthetjük meg, az újonc Darmstadt érkezik a "Sárga Fal" elé.

Péntek:
20:30 1. FC Köln - Ingolstadt (Eurosport 2)


Szombat:15:30 Wolfsburg - Hannover 96

15:30 VfB Stuttgart - Mönchengladbach
15:30 Augsburg - Hoffenheim
15:30 Werder Bremen - Bayer Leverkusen
15:30 Mainz - Bayern München (Eurosport 2)
18:30 Hamburger SV - Schalke 04 (Eurosport 2)


Vasárnap:

15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha BSC (Eurosport 2)
17:30 Borussia Dortmund - Darmstadt (Eurosport 2)


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése