2015. augusztus 22., szombat

Második meccsén is veretlen maradt a Hertha BSC

Döntetlennel kezdődött a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulója. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC második mérkőzésén sem talált legyőzőre, avagy a Werder Bremen idegenben szerezte meg első pontját az új szezonban. A hétvégi további programjáért KATT! 

Hertha BSC - Werder Bremen 1-1 (1-1)
Helyszín: Berlin, Olimpiai Stadion 56376 néző; Vezette: Sascha Stegemann
Gólszerzők:  Stocker (6.) ill. Ujah (26.)
Sárga: - ill. Fritz (60.)
Kiállítás: - ill. -

Hertha BSC: Kraft - Pekarik, Langkamp, Lustenberg, Plattenhardt - Skjelbred, Haraguchi, Darida, Hegeler (Weiser 75.), Stocker (Brooks 89.) - Kalou (Baumjohann 82.).Vezetőedző: Dárdai Pál

Werder Bremen: Wiedwald - Garcia, Vestergaard, Lukimya-Mulongoti, Gabre Selassie - Junuzovic (Galvez 90.), Bargfrede, Fritz, Eggestein (Bartels 63.) - Ujah, Johhansson (Oztunali 80.). Vezetőedző:  Viktor Skripnik

Remekül kezdődött a találkozó a hazaiak szempontjából, Stocker gyakorlatilag az első adódó lehetőséget gólra váltotta, egy lepattanó labdát szedett össze, s vágta be közelről a léc alá, majd ment ünnepelni a népes publikum elé. Jól kezdett a Hertha, sőt mi több, a meccset is irányította, ám szép fokozatosan a Werder is megérkezett a mérkőzésbe, s teljesen kiegyenlítetté vált a játék. A 26. percben aztán újra rezgett a háló, ám ezúttal nem Wiedwald, hanem Kraft mögött, az eredményjelzőn pedig a vendégek neve mellett is villant az egyes. 

A fordulást követően a berliniek kezdtek jobban, Darida elpbb egy ordító helyzetet hagyott ki az 51. minutumban, majd Stocker próbálta meg átverni a vendégek kapusát, ám utóbbi olvasta a támadó gondolatát. Könnyen eldönthette volna a meccset a Hertha, ám ezek a helyzetek kimaradtak. A 66. percben felhördült a lelátó, Pekarik távoli lökete centikkel kerülte el a kaput, de a lényeg, hogy elkerülte, egyik oldalról negatív, a másik oldalról pedig pozitív lélegzetvétellel. A hajrában a Werder elvihette volna a három bajnoki pontot, ám Junuzovic szöglet utáni kísérlete a felsőlécet találta telibe. Ez volt a meccslabda, nem ment be, a felek pedig osztozkodtak a pontokon.

A Hertha így két forduló után veretlen és négy pontjával ideiglenesen átvette a vezetést a tabellán szombat délutánig, míg a Werder megszerezte első bajnoki gólja mellett bajnoki pontját is.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése