2015. július 15., szerda

US Open Kupa: Az elődöntő kapujában torpant meg a Galaxy

Tavaly a nyolcaddöntő, idén pedig a negyeddöntő jelentette a végállomást a Los Angeles Galaxy számára. Bruce Arena együttese Utahban hasalt el a Rio Tinto Stadionban. 

Real Salt Lake - Los Angeles Galaxy 1-0 (0-0)
G: Maund (87.) ill. -

Steven Gerrard első hivatalos tétmérkőzésén lépett pályára a Los Angeles Galaxy színeiben azt követően, hogy a Club America elleni felkészülési mérkőzésen, melyet a Bajnokok Nemzetközi Kupája keretein belül rendeztek, már játszott egy félidőt. Ezúttal a padon kezdte a mérkőzést az angol legenda, aki a félidőben Magato helyére érkezett, ám a Galaxy játékán ő sem tudott változtatni ,a csapat igen indiszponált produktumot mutatott, sem Jouninho, sem pedig Keane nem fogott ki jó napot. 

A játékszer sokkalta többet colt a hazaiaknál, s közel háromszor annyi kísérletet is eresztettek meg Rowe kapuja felé. Ennek ellenére úgy festett, hogy túlórázni fognak a csapatok, ez azonban nem így lett, a végjátékban jött a hazaiak belső védője Maund, s az elődöntőbe lőtte csapatát három perccel a rendes játékidő vége előtt. A gólra nem tudott reagálni a Galaxy, mely így kupabúcsúval utazhatott haza Los Angelesbe. A Real Salt Lake pedig várja ellenfelét, a további negyeddöntőket jövő héten rendezik.

A folytatásban (negyeddöntők):
Július 21. - 22:00 New York Red Bulls - Philodelphia
Július 22. - 02:30 Sporting Kansas City - Houston Dynamo
Július 23. - 02:30 Chicago Fire - Orlando City

A továbbjutásról egyetlen mérkőzés dönt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése