2015. június 17., szerda

Copa America: A torna potyájával nyert Paraguay

A torna eddigi leggyengébb mérkőzését játszotta Paraguay és Jamaika nemzeti csapata, melyet egy szerencsés találattal nyert meg előbbi, de úgy is fogalmazhatunk, hogy egy borzasztóan peches góllal bukta el Bob Marley népe. 

Paraguay - Jamaika 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Regional de Antofagasta; Vezette: Carlos Vera (ecuadori)
Gólszerzők: Benitez (36.) ill. -
Sárga: Valdez B. (59.) ill. Austin (8.), Morgan (16.)
Kiállítás: - ill. -

Paraguay: Silva - Aguilar, Da Silva, Samudio (Piris 77.), Valdez B. - Ortigoza, Caceres, Benitez (Molinas 86.), Gonzalez - Bobadilla (Valdez N. 75.), Santa Cruz. Kapitány: Ramón Díaz

Jamaika: Kerr - Mariappa, Lawrence, Hector, Morgan - McCleary, Austin, McAnuff, Watson (Laing 57.) - Barnes (Brown 62.), Dawkins (Mattocks 76.). Kapitány: Winfried Schäfer

A találkozót enyhe mezőnyfölényben kezdte Paraguay, azonban az első negyedórában nagy lehetőséget, valamirevaló lövést nem jegyezhettünk fel, míg Jamaika csupán szögletekig jutott, kísérletet nem tudtunk a nevük mellé jegyezni. Ellenben a lapok potyogtak, Carlos Vera sporttárs igyekezett gyorsan tudatni a felekkel, hogy Ő a szabály. Jamaika egyre jobban beszorult, Santa Cruz lövése pedig a 20. percben intő jel volt. Egy perccel később Bobadilla lőtt kapásból, s nem tévedett sokat, Paraguay egyre közelebb volt a gólszerzéshez. Az a bizonyos első találat azonban nem akart beérni, fél óra elteltével is 0-0 állt az eredményjelzőn. A 36. minutumban aztán minden bizonnyal a torna legnagyobb potyagólját láthattuk. A kapujából kimozduló jamaikai hálóőr Kerr ugyanis a tizenhatos előterében fejjel próbált tisztázni, ám a játékszert ráfejelte az érkező paraguayi Benitez lábára, a játékszer pedig visszapattant, elhaladt Kerr fölött, s szép lassan a kapuba gurult, mielőtt bármelyik védő visszaért volna. Ez ám a pech...! (1-0).

A 42. percben aztán Ortigoza rémisztette meg a jamaikai szurkolókat, 22 méterről eleresztett életerős lövése azonban ha csak centikkel is, de elkerülte Kerr kapuját. Ezzel a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn egy szerencsés találatnak köszönhetően, de nem érdemtelenül. Jamaika támadásban semmit nem tudott felmutatni.

A fordulást követően aztán már a harmadik percben rezgett a háló, ám les címén a játékvezető érvénytelenítette Caceres találatát, így maradt az egy gólos paraguayi előny. Caceres úgy jött ki a második félidőre, hogy gólt szerez, ennek érdekében pedig minden követ megmozgatott, az 52. percben Kerr állt az útjába egy remek védéssel.  A paraguayi mezőnyfölény eltűnt, Jamaika mozgósította erőtartalékait, ám ez fellazuló védelmet eredményezett, sokkalta több terület nyílott Ramón Díaz tanítványai előtt. A 60. percben szemet gyönyörködtető kontrát és egy visszakészített labdát láthattunk, a 18-ról eltekert labda a léckeresztezésen csattant, a védelemből fellépő Samudio közel állt Paraguay második góljához és a találkozó, a három pont sorsának eldöntéséhez. Ezt követően sorra jöttek a cserék, a kapuk pedig nem forogtak veszélyben, meglehetősen nyugodt, már-már színvonaltalan keretek között csordogált az idő. A 80. percben aztán McCleary a semmiből szánta el magát lövésre, 30-ról eleresztett kísérlete nüánszokkal kerülte el a jobb alsó sarkot, nem sokon múlott az egyenlítés. A mérkőzés utolsó perceiben Jamaika erőteljesen, de kapura veszélytelenül támadott. Paraguay megnyerte a találkozót, ám ez az egyenes kieséses szakaszban nagyon kevés lesz...!

A B-csoport állása 2 forduló után:
1. Paraguay 4 pont (3:2)
2. Uruguay 3 pont (1:0)
3. Argentína 1 pont (2:2)
4. Jamaika 0 pont (0:2)

A csoport másik meccsén: Argentína - Uruguay 01:30

A góllövőlista élmezőnye:
1. Vidal (Chile) - 3 gól
2. Vargas (Chile) - 2 gól
2. Vuoso (Mexikó) - 2 gól

A folytatásban:
jún. 18. 23:00 Brazília - Kolumbia
jún. 19. 01:30 Peru - Venezuela

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése