2015. június 7., vasárnap

Copa America (felkészülés): Uruguayi ötös, Kolumbia nyerőembere Falcao volt

Győzelemmel hangolt a jövő héten kezdődő Copa America küzdelmeire Uruguay, Kolumbia és Ecuador hármasa. Ki magabiztosan, ki kevésbé zsebelte be a győzelmet, ám ennek jelentősége nincsen, a szövetségi kapitányok kipróbálhatták taktikáikat, bizonyítási lehetőséget adtak a keret több tagjának. 

Uruguay - Guatemala 5-1 (3-0)
G: Rolan (3.), Cavani (18., 31.-büntető), De Arrascaeta (55.), A. Hernandez (57.) ill Lalin (79.)

Guatemala jó edzőpartnernek bizonyult, de semmi több, a Suarez nélkül készülő Uruguay könnyedén győzte le soros ellenfelét. A gólos sora hamar nyílott, a vezetés már a 3. minutumban megvolt , míg az 57. percben már 5-0 állt az eredményjelzőn. A második félidőben számos cserét hajtottak végre az edzők, Tabarez mester hat cserének is adott bizonyítási lehetőséget.

Kolumbia - Costa Rica 1-0 (0-0)
G: Falcao (47.) ill. -

Bár Costa Rica a vártnál jobban megszorongatta Kolumbiát, a Cuadrado vezette társaság győzelemmel hangolt a jövő héten kezdődő kontinenstornára. A mérkőzésen egyetlen gól született, ezt a Manchester Unitedtől távozni készülő Falcao szerezte a második felvonás elején.

Ecuador - Panama 4-0 (3-0)
G: Bolanos (27.), F. Martinez (31., 40.), Montero (52.) ill. -
Kiállítva: Mina (89.) ill. -

A két csapatnak pár napon belül ez volt a második találkozása, Panamában 1-1-es döntetlent játszottak a felek, Ecuadorban azonban teljesen más volt a leányzó fekvése. Az Enner Valencia vezette csapat négyet gurított ellenfelének, s nagyon simán rendezte le a meccset, már az első játékrészben.

Copa America résztvevők már lejátszott felkészülési mérkőzései:
Mexikó - Guatemala 3-0
Peru - Mexikó 1-1 
Panama - Ecuador 1-1
Chile - Salvador 1-0 
Argentína - Bolívia 5-0
Paraguay - Honduras 2-2

További felkészülési mérkőzések az elkövetkezendő napokban:
Vasárnap 22:00 Brazília - Mexikó
Csütörtök 03:00 Brazília - Honduras

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése