2015. március 10., kedd

UEFA Ifjúsági Liga: Elődöntőben a Cheslea

Megvan az UEFA Ifjúsági Liga nyoni négyes döntőjének első részvevője a Chelsea u19-es csapatának személyében. A londoni kékek legnagyobb ígéretei az előző körben az Arsenalt búcsúztató Atletico Madridon keresztül verekedték be magukat a legjobb négybe. 


Chelsea - Atletico Madrid 2-0 (1-0)

G: Manzanza (38.-öngól), Solanke (89.) ill. -

Hiába játszott helyenként jobban De La Morena együttese, hiába a több kialakított lehetőség, a Chelsea kegyetlenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A vezető találat némileg peches volt, szépen mentek el a hazaiak a szélen, ám a centerezett labdát végül a madridiak középpályása Manzanza juttatta a kapuba. Nem sikerült a felszabadítás, igaz ha nem ér bele, akkor a mögötte érkező Chelsea játékos jegyzi a gólt. Ezen találat megalapozta Viveash tanítványainak továbbjutását, ahogy múlott az idő, az eredménykényszer úgy ült rá az ifjú Matracosokra. Egyre nyíltabb lett a védelem és a középpálya, ám az utolsó pillanatig izgulni lehetett, hiszen egy esetleges madridi gól büntetőpárbajba facsarta volna a meccset. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt aztán Solanke biztossá tette a kékek sikerét, Matin nem ért le az alső sarokhoz, pedig igen csak ott állt. Kapushiba ide vagy oda, a támadósor nem tudott gólt szerezni, anélkül pedig igen nehéz párharcot nyerni. 

A Chelsea ifjú csatára Solanke pedig nagyon közel került a gólkirályi címhez, ezzel a találattal már 9-nél jár, míg üldözője Moyara a Real Madrid játékosa már nem növelheti góljainak számát. Aki még beleszólhat a címért folytatott harcba az Byrne a Manchester City 6 gólos csatára, illetve az Anderlecht legeredményesebbje Leya aki szintén 6-nál tart.

Negyeddöntők:
Chelsea - Atletico Madrid 1-0
03.17. 17:00 Benfica - Shakhtar Donetsk
03.17. 18:00 AS Roma - Manchester City
03.18. 19:00 Anderlecht - Porto

A nyoni négyes döntő résztvevői:
1. Chelsea
2. ???
3. ???
4. ???

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése