2015. március 23., hétfő

Dárdainak fel kell állnia! - Ezt nem mehet így...

Mint ismeretes Dárdai Pál a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, ám szerepe kettős, ugyanis a magyar válogatottat is irányítja. A kialakult helyzet nem túl egyszerű, mindenki őt akarja, ám ez így nem mehet sokáig, a klubfocival, a válogatottal és a családdal nem lehet egyszerre foglalkozni. Valaki "sérülni" fog az ügy kapcsán, ez elkerülhetetlen... 

Egy vezetőedzői állás hatalmas felelősség és rengeteg munka, hát még, ha egy egész ország futballjára kell figyelni ez mellett. A magyar szurkolói társadalom elfogadta, sőt követelte Dárdait a válogatott élére, mondhatni a nép akarata érvényesült, igen ám, de idő közben Berlinben, hivatalos munkaadója is megtisztelő feladattal látta el a magyar szakembert. A Hertha BSC szekere fut, a játékosok és a szurkolók is tisztelik Dárdait és munkáját, melynek pontokban látható eredménye van, a csapat pedig jó úron halad a bennmaradás felé.

Apropó bennmaradás! - Amennyiben a klub jövőre is Bundesliga induló lesz, erre pedig jó esély mutatkozik, abban az esetben a kettős szerep megszűnik, állítja Michael Preetz a Herha klubmenedzsere, aki a Kickernek így nyilatkozott - "Szerződésünk van, a terv pedig az, hogy Dárdai Pállal és Rainer Widmayerrel folytatjuk a munkát, és a következő szezont már velük kezdjük meg. Az, hogy ez a kettős állapot csak átmeneti, a kezdetektől egyértelmű volt."

Ennek ellenére az MLSZ többször is hangsúlyozta, hogy Dárdai Pál szerződése nem nyárig, hanem a selejtezősorozat végéig szól. Úgy fest tehát, hogy a kapcsolat elmérgesedhet, komoly marakodás alakulhat ki a kapitány felett, aki most csakis a görögök és a finnek elleni mérkőzésre koncentrál. Azt pedig, hogy onnantól lesz-e tovább, majd kiderül...

Nem véletlenül írtuk a címben azt, hogy valaki ebben a történetben sérülhet, ugyanis a család megérzi, megsínyli a rengeteg munkát. A német sajtóban megjelent Dárdai és felesége nyilatkozata is - "Nem nagyon társalgok a nejemmel. A legtöbbször magammal beszélgetek…! Minden egyes edzés aggaszt, mindig a játékosokon jár az agyam, így nem nagyon van időm beszélgetni a feleségemmel." - nyilatkozta Dárdai Pál.

Felesége Dárdai Mónika így nyilatkozott - "A férjem többet beszél saját magával, mint velem és a gyerekekkel.  Ha mégis szóba állunk, akkor is többnyire a foci a téma, és azt mondja, nem akar azzal terhelni engem. Pali mindent tökéletesen akar elvégezni, mindenre fel akar készülni, minden egyes lépést átgondol. Csak akkor számíthatok arra, hogy visszakapom őt, ha a Hertha végleg megmenekült a kieséstől."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése