2015. február 21., szombat

Városi derbit nyert, s dobogón az Arsenal

Újabb győzelmet könyvelhettek el az Arsenal szurkolói, a csapat pedig előzött a tabellán, kihasználva a Manchester United botlását és már harmadik. A kiesési rangadón a Hull City nyert az emberhátrányban játszó londoniakkal szemben. 

Crystal Palace - Arsenal 1-2 (0-2)
Helyszín: Lonodn, Selhurst Park; Vezette: Mark Clattenburg
Gólszerzők: Murray (90+4.) ill. Cazorla (8.-büntető), Giroud (45+1.)
Sárga lap: Mutch (19.) ill. Coquelin (28.), Giroud (56.), Chambers (85.)
Kiállítás: - ill. -

Crystal Palace: Speroni - Ward, Dann, Delaney, Souare - Zaha, Mutch, Ledley (Ameobi 80.), Puncheon, Gayle (Murray 79.) - Campbell (Bolasie 57.). Vezetőedző: Pardew

Arsenal: Ospina - Monreal, Koscielny, Mertesacker, Chambers - Cazorla, Coquelin, Welbeck (Gibbs 77.), Özil (Rosicky 76.), Sanchez (paulista 89.) - Giroud. Vezetőedző: Arsene Wenger

Gyors góllal kezdett az Arsenal, Souare buktatta a tizenhatoson belülre törő vendég támadót, Clattenburg pedig teljes joggal a büntetőpontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó Cazorla volt, a spanyol magabiztosan lőtt a Speroni mögött elterülő hálóba. A hazai csapat bár mezőnyben felvette a harcot, a kapu előtt nem igazán tudott veszélyes lenni, a lövések rendre a kapu mellett hagyták el a játékteret, Ospina a kirúgásokkal foglalkozhatott. Az istrángot az Ágyúsok sem verték annyira, ám így is két gólos előnnyel mehettek a szünetre, ugyanis a hosszabbításban Welbeck lövése kipattant, erre lecsapott Giroud és a hálóba lőtt. A második játékrészben aztán egy roppant lendületes hazai csapat érkezett a pályára, ám nem akart jönni a szépítő találat, a reményrózsa nem rügyezett. A félidő egy Özil, majd egy Sanchez lehetőséggel kezdődött, ezt követően azonban Souare, Puncheon és Murray is gólt szerezhetett volta, amennyiben kicsit pontosabban lőnek. A ráadásban aztán megérett a gól, Murray vette be Ospina kapuját, ám ez csak szépségtapasz volt, az Ágyúsok elvitték a három bajnoki pontot, s a United vereségével immáron pontelőnnyel harmadikok. 

Hull City - Queens Park 2-1 (1-1)
G: Jelavic (16.), N'Doye (89.) ill. Austin (39.)
Kiállítva: - ill. Barton (32.)

Kiesési rangadón talált a hálóba Jelavic, a hazaiak csatára a 16. percben vette be a hálót, ezzel jó alaphangot adva a folytatásnak. A QPR helyzete a 32. percben aztán még rosszabbra fordult, Barton került ismét a kiállítás sorsára, ennek ellenére nem omlott össze a londoni csapat, sőt Austin a 39. minutumban egalizálni tudott, így mehettek az öltözőbe a felek.A fordulást követően aztán mezőnyfölényt alakított ki a hazai csapat a tíz emberrel játszó vendégekkel szemben. Ez azonban az eredménye nem látszott meg, nagyon lövési kísérletek sem zúgtak a kapu felé. A QPR nem tudta kihúzni, egy perccel a vége előtt N'Doye talált a hálóba, s szerzett csapatának nagyon fontos három bajnoki pontot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése