2015. február 25., szerda

Bajnokok Ligája: Betonvédelem vár az Arsenalra - előzetes

Szerdán este zárul a Bajnokok Ligája idei nyolcaddöntőinek odavágós köre, a rendkívül jól védekező AS Monaco látogat Londonba az Emiratesbe. Este tehát pályán az Ágyúsok, nézzük mit érdemes tudni a csapatokról, a párharcról. 

20:45 Arsenal - AS Monaco (Digi Sport 1)

Arsenal: Arsene Wenger biztosan nem küldheti pályára legjobb csapatát, hiszen sérüléshullám kíséri végig a csapat egész szezonját, ám így is bombaerős a csapat. Jelenleg nem számíthat Aaron Ramsey és Abou Diaby szolgálataira, míg a csapatkapitány Mikel Arteta is a lelátóról figyelheti csak a társakat, ahogyan Mathieu Debuchy is. Emellett pedig Alexis Sanchez sem száz százalékos a chilei az utóbbi hetekben két kisebb sérüléssel is bajlódott. Ami a téli átigazolásokat illeti, mondhatni nagy volt a mozgás, 3 játékos távozott, s helyükre 3 érkezett. Az Interben szerződött Podolski, míg Sanogo a Palace kölcsönjátékosa lett, Campbell pedig a La Ligában a Villareal játékosaként bizonyíthat a szezon végéig. Ami az erősítéseket illeti, a Villarealtól érkezett a védelembe Gabriel Paulista, nem is olyan aprópénzért. Sikerült szerződtetni a lengyelek egyik nagy reménységét az ifjú Bieliket, illetve Coquelin visszatért kölcsönből és egész jól szerepel.

AS Monaco: Leonardo Jardim a hercegségiek trénere nem küzd ennyi bajal, mint kollégája, csupán két sérült játékosa van Andrea Raggi és Tiemoué Bakayoko személyében. Egyikük sem számít alapembernek, így taktikájához mérten legjobb csapatát küldheti pályára a venezuelai tréner. Ami a téli változásokat illeti, az utolsó pillanatban érkezett két játékos. Egyikük Alain Traoré a Lorient kölcsönjátékosa, másikuk pedig Matheus Carvalho a Fluminense fiatal brazilja, szintén kölcsönbe. Távozott emellett szintén két labdarúgó, Lucas Ocampos a Marseille csapatát választotta kölcsönbe, míg Borja a Deporhoz szerződött.

Forma: Mindkét csapat jó formát mutat a 2015-ös esztendőben, ám ezt azért ketté lehet választani. Az Arsenal szép és eredményes játékot játszik, míg a Monaco ereje a védekezésében rejlik. A francia klub idei 11 mérkőzésén mindössze 3 gólt kapott, védelme rendkívül jó és egységes, ezt kell majd feltörnie Wenger tanítványainak. Azonban a góllövéssel hadilábon áll a csapat, 12 gólt lőtt ezeken a találkozókon, alig több mint egy gólos meccsenkénti átlag ez. Tehát amennyiben sok gólos mérkőzések előtt állunk, valószínűleg az Arsenal lesz a befutó. Ami a londoniakat illeti, southamptoni pofonnal indult az év, ám azóta 9 mérkőzéséből 8 megnyert a csapat, s csupán a Spurs elleni városi derbit vesztették el. Utóbbi nyolc meccsükön mindig legalább két gólt szereztek, de volt olyan is, hogy 5 állt az eredményjelzőn. Hétvégén mindkét fél győzelemmel melegített.

Egymás elleni múlt: Nincsen nagy múltja a párosításnak, a felek mindössze egyszer találkoztak, az is tavaly nyáron volt az Emirates Kupa alkalmával, tehát tétmérkőzés nincs is a tarsolyban. Azt a bizonyos tavaly augusztusi meccset 1-0-ra a Monaco nyerte, Falcao találatával.

03.08.14 Arsenal - AS Monaco 0-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése