2015. január 10., szombat

Belenyúlt a kasszába a Sampdoria, ővék eddig a legdrágább téli transzfer

Meglepő, igen nagy anyagi horderejű transzfert bonyolított le az olasz élvonalbéli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria labdarúgócsapata. A genovai klub a támadó szekcióján erősített. 

Európában folytatja pályafutását Joaquín Correa az Estudiantes 20 esztendős támadó középpályása, aki rábólintott a Sampdoria a ajánlatára, s azt követően, hogy a klubok is dűlőre jutottak, megköttetett a transzfer. A Blucerchiati becenévre hallgató genovai klub önmagához képest bankot robbantott, az Estudiantes 8,2 millió eurót tehet zsebre saját nevelésű játékosa után. Ezen összeg pedig egyelőre vezető a januári átigazolási időszakban, már ami a Serie A viszonylatait illeti. 

Correa  ezidáig 52 tétmérkőzésen szerepelt az Estudiantes csapatában, így fiatal kora ellenére egészen rutinos játékosnak mondható a felnőttek mezőnyében, persze az olasz közeg, a futball és annak ritmusa egy teljesen új világ lesz. 

A felek hosszútávú, 2019 nyaráig szóló szerződést kötöttek, Correa tehetségét pedig jelzi a transfermarkt.de által meghatározott 8 millió eurós piaci ár is. Valószínűleg nem most hallunk róla utoljára. 

A csapatba kerülés egyébként nem lesz egyszerű, ugyanis a Samp idén meglehetősen jól szerepel, a bajnoki tabellára tekintve a hatodik pozícióban vannak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése