2014. október 18., szombat

Hallgat a FIFA: Titkosítják a korrupciós dokumentumokat!

Nyáron a The Sunday Times hatalmas lavinát indított, amikor azt állította, hogy hatalmas mennyiségű bizonyíték került a kezükbe, mely azt bizonyítja, hogy korrupt módon ítélték oda a FIFA vezetői a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A vizsgálat lezajlott, a FIFA pedig közölte nem hozza nyilvánosságra a jelentés minden részletét! 

A The Sunday Times emailek, bankszámla-kimutatások és átutalási bizonylatokat emlegetett, melyek bizonyítják, hogy megfenyegették, lefizették a FIFA illetékeseit. Mint ismeretes 2018-ban Oroszország, négy esztendővel később pedig Katar rendezi a világeseményt, utóbbi már most nagy port kavart, ugyanis embertelen körülmények között épülnek a stadionok, több mint ezer munkás vesztette életét a hírek szerint, illetve az is gondot okoz, hogy télen vagy nyáron legyen az esemény. Nem kis átszervezésről van szó, botrányos ami folyik. 

Bizonyára mindenkiben felsejlenek kérdések, hogy igaz-e a korrupció, ha igen, akkor kik lehettek a háttérben? Orosz maffia, katari olajmilliárdok? Kiket zsaroltak meg, fizettek le? Nos, erre nem kapunk választ, csupán ennyit tudhatunk egyelőre. - "Tiszteletben kell tartanunk azoknak a személyiségi jogait, akiket megneveznek a jelentésben. Emiatt nem lehetséges a dokumentumok közzététele." - mondta Hans-Joachim Eckert az Etikai Bizottság elnöke. 

A vizsgálat, melyet a Michael García vezette kamara végzett, azt hivatott vizsgálni, hogy a FIFA egyes személyeit valóban megvesztegették-e! Nos, ez úgy fest egy X-akta lesz, az igazság pedig odaát marad, a közvélemény elől mélyen elrejtve. Azt pedig nem tudhatjuk, hogy azon bizonyos személyiségi jogait védik csak, vagy a FIFA-nak, melyet futballmaffiaként emlegetnek sokan a saját valagát kell védenie a napvilágra kerülő információk miatt...

Folytatása biztosan lesz a dolognak...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése