2014. augusztus 2., szombat

Emirates Cup: Mesternégyessel díszíttet Arsenal győzelem

A nyitányon elkövetett négy gólos döntetlent követően a házigazda Ágyúsok is megérkeztek az Emirates gyepére, s ha már megérkeztek, akkor gáláztak egyet a Benfica bánatára. A mérkőzésen mesternégyest jegyzett az Arsenal ifjú titánja, a francia támadó Sanogo. 

Arsenal - Benfica 5-1 (4-0)
G: Sanogo (24., 44., 45+1., 49.). Campbell (40.) ill. Gatitan (61.)

A gólcsend a 24. percben tört meg, ekkor Ramsey gurított középre a jobb szélről, az érkező Sanogo pedig sarokkal juttatta a játékszett a kapuba. A mérkőzés kuriózuma volt Alexis Sánchezt az Ágyúsok mezében látni, aki bemutatkozott az Emirates közönségének. Úgy tűnt, a felek egy gólos hazai vezetéssel vonulnak majd az öltözőben, ám az utolsó öt percet nagyon megnyomták Wenger tanítványai, melynek eredménye képen 4-0 állt az eredményjelzőn a félidőben. A 40. percben a világbajnokság egyik nagy felfedezettje talált a kapuba, a costa  ricai kiválóság Campbell a második hullámban érkezve kapásból vette be a portugálok kapuját. Négy minutummal később Campbell kapott remek labdát, majd tálalt Sanogo elé, akinek csak a hálóba kellett paszolnia középről, a Benfica védelme asszisztált, csupán hét játékos és a kapuvédő reklamált lest, ám jogtalanul a felvételek tanúbizonysága alapján.A hosszabbításban újra villant a francia, aki ezzel mesterhármasnál tartott az első játékrész lefújásának pillanatában, és újfent előadhatta táncát gólöröm gyanánt.

A fordulást követően is Sanogo neve jelent meg az eredményjelzőn, a 49. percben csapattársa lövését még védeni tudta a kapuvédő, ám a kipattanó rossz helyre ment, a francia csatár köszönte szépen, majd gólörömében elesett, ám nem illetődött meg, kiment és osztott pár pacsit a szurkolókkal. Az eredményjelzőn ekkor 5-0 állt, mely a folytatásban még változott, a Benfica Gaitan fejese révén megszerzett a szépítést. 

Emirates Cup tabella:
1. Arsenal 1 1 0 0 5:1 8 pont
2. Monaco 1 0 1 0 2:2 3 pont
3. Valencia 1 0 1 0 2:2 3 pont
4. Benfica 1 0 0 1 1:5 1 pont

(Az Emirates kupa rendszere eltér a megszokottól, a felkészülési tornán az döntetlen mellér járó egy, illetve a győzelemmel abszolválható három pont mellett minden rúgott gól egy pontot ér. A csapatok körbe játszanak, mindenki megmérettetik egymással.)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése