2014. február 12., szerda

Felejthető gól nélküli döntetlen az angol derbin

Csúcsrangadóra készültünk és egy felejthető mérkőzést kaptunk szerda este az Arsenal és a Manchester United komponálásában. A mérkőzés folyamán a hálót csupán a viharos erejű szél rezgette. Wenger csapata nem élt a lehetőséggel, így továbbra is a Chelsea áll az élen. 

Arsenal - Manchester United 0-0

Hamar, már a második percben vezetést szerezhetett volna a Manchester United, ám Robin van Perise tizenhatról eleresztett lövését Szczesny hárítani tudta. Az első hazai helyzetre négy percet kellett várni, ekkor Wilshere remek szólót mutatott be és a felvételek alapján jó helyre ment volna lökete, ám ezt saját csapattársa egy blokkal megakadályozta. A csapatokon érezhető volt a tét, az, hogy egyik fél sem szeretne kikapni, ez pedig némileg rányomta bélyegét a játékra. Mezőnyben kiegyenlített játékot láthattunk, helyzetek terén több hazai próbálkozást jegyezhettünk fel, de az ordító ziccerek hibáztak.

A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsoltak Wenger "fiai", uralták a játékot, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A 62. percben aztán De Gea már verve volt Koscielny fejese azonban csak a gólvonalig jutott, ott a kapufa mellett álló Valencia fejjel hatalmasat mentett. A végjáték aztán a kapusokról szólt, előbb Szczesny véfett hatalmasat, tán a meccs legszebb mozzanatát mutatta be Robin van Perise közeli fejesét követően. A túloldalon De Gea is rendesen meg lett tornáztatva, a 84. percben Cazorla lőtt remekül a jobb alsó irányába, ám a kapuvédő hatalmasat nyújtózkodva védeni tudott. Az utolsó pillanatok is a két játékos párharcáról szóltak, a hosszabbításban Cazorla tüzelt a tizenhatosról, De Gea pedig ezúttal is hatalmasat védett.

A döntetlen egyik csapatnak sem jó, az "Ágyúsok" elszalasztották a lehetőséget, hogy újra listavezetők legyenek, míg a Moyes tranirozta United egyre távolabb kerül a nemzetközi porondtól, számukra lassacskán csak a győzelem lesz az elfogadható, ha álmaikat életben akarják tartani. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése