2014. január 2., csütörtök

Korábbi ManUnited csillag ül le a Cardiff kispadjára - hivatalos

Edzői pályafutásának legnagyobb feladata előtt áll Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United korábbi csatárcsillaga, aki a Molde együttesét irányította legutóbb. 

A 40 éves norvég szakember a Premier League újoncának a walesi Cardiff Citynek a kispadjára ülhet le, miután a klubvezetés menesztette posztjáról Malky Mackayt a csapat sikeredzőjét.

"Ez egy fantasztikus kihívás a számomra. A Cardiff meg akarja tenni a következő lépést, és remélhetőleg segíteni tudok nekik. Mindig arról álmodtam, hogy edző lehessek a Premier League-ben, szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a lehetőséggel." - nyilatkozta Solskjaer a Cardiff City hivatalos honlapjának.

A "Babaarcú gyilkos"-nak becézett Solskjaer 11 esztendőn keresztül szolgálta a Manchester United csapatát játékosként, melyben 366 tétmérkőzésen 126 gólt szerzett és 13 különböző trófeának volt részese. A 2007-es visszavonulását követően nem tétlenkedett sokáig, 2008-2011-ig a Vörös Ördögök tartalékcsapatát trenírozta. Ezt követően egykori együtteséhez a norvég Moldéhoz került, ahol egyből bajnokságot nyert, sőt egy szezonra rá duplázni tudott, míg a 2013-as esztendőben kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A nagy feladat adott, a cél benntartani a Cadiff Cityt a Premier Leagueben!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése