2014. november 22., szombat

Toure góljával nyert a bajnok, tovább menetel a Newcastle

Tovább robog a Newcastle United, mely ezúttal a QPR-t küldte haza pont nélkül, Pardrew tanítványai immáron a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen tanyáznak. A címvédő manchester City is hozta a kötelezőt, ha nehézkesen is, de legyőzték a walesi Swansea legjobbjait a Premier League szombati mérkőzésén.  

Manchester City - Swansea 2-1 (1-1)
G: Jovetic (19.), Yaya Toure (62.) ill. Bony (9.)

Legutóbb az Arsenal legyőzésével "sokkolt" a Swansea, mely Bony révén a City híveire is ráijesztett. Az elefántcsontparti támadó a 9. minutumban Dyer löbbölését vette mellre kilépve a védőfalból, majd a kapuba bombázott tizenegy méterről. A 19. percben aztán Jovetic egalizált, a montenegrói gólfelelős Navas beadását követően közelről passzolt a kapuba. Pellegrini tanítványai irányították a mérkőzést, a helyzetek is megvoltak, ám a háló nem akart rezegni. A túloldalon közben rendre veszélyes kontrákat vezetett a Swansea, így benne volt a meccs képében egy újabb vendég találat. Clichy és Yaya Toure is kis híján vezetést szerzett a Polgároknak, ám Fabianski a helyén volt. A 62. aztán  rezgett a háló, Fernandinho ás Yaya Toure kényszeretőzött remeköl, a végén az elefántcsontparti tört be és pöckölt a kivetődő Fabianski felett a kapuba. Azt, hogy megúszta két kapott góllal a mérkőzést a a Swansea, Fabianski számlájára írhatja a walesi csapat, az Ágyúsoktól érkező kapuvédő Navas, Milner és Agüero helyzeténél is a helyén volt. Győzelmével a City továbbra is harmadik, míg a Swansea egy helyet hátracsúszva a hatodik.

Newcastle United - QPR 1-0 (0-0)
G: Sissoko (78.) ill. -

Feltámadt hamvaiból a Newcastle, így is fogalmazhatunk, ugyanis a sereghajtó pozíciót bő másfél hónapja bitorló csapat immáron hat meccses veretlenségi szériát számol, legutóbbi öt mérkőzését pedig megnyerte az együttes. Ezúttal a QPR hajolt meg a St James’ Parkban. Jól tartotta magát a kiesőjelölt, ám Sissoko 78. percben eleresztett lövésénél Green hiába vetődött, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. Győzelmükkel a Szarkák ideiglenesen elfoglalták a tabella negyedik, Bajnokok Ligája indulást érő helyét. A csapat vezetőedzője Pandrew kis híján a menesztés sorsára jutott a szezon elején, most már áldják a vezetők akkori döntésüket. Ráadásul a Newcastle védelme is rendben van, a csapat utóbbi három bajnokiján nem kapott gólt. A QPR visszacsúszott a liga utolsó helyére.

Leicester - Sunderland AFC 0-0 

Gól nélküli döntetlent hozott az újonc Leichester és a Sunderland összecsapása. A mérkőzést többnyire a vendégek irányították, ám helyzetek tekintetében kiegyenlített volt a küzdelem. Sem Pantilimon, sem pedig Sscmeichel nem kapitulált. A Leichester a kiesőzóna szélén táncol, míg a Sunderland három pontra tőle.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése