2014. november 4., kedd

Oliver Kahn elárulta kinek adná az Aranylabdát

A Bayern München és Nationalelf egykori kiválósága, a világ egyik legismertebb kapuvédője Oliver Khan nem rejtette véka alá véleményét, és elmondta, hogy szerinte utóda Neuer megérdemli az aranylabdát, ám posztja miatt igen nagy hátrányt szenved. 

Kahn úgy véli, nem csak azok kaphatják meg a nívós elismerést, akik a gólokat szerzik és a támadójátékban csillognak. Elmondta, hogy Neuer mögött fantasztikus esztendő áll, német bajnok és világbajnok lett, ráadásul Brazíliában kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A döntés azonban a szövetségi kapitányok, a válogatott csapatkapitányok és újságírók kezében van. A 23 fős listát december 1-jén szűkítik három fősre, míg a győztes nevét január 12-én fedik fel a FIFA-gála keretein belül.

Nincsenek könnyű helyzetben a szavazásra jogosult szakemberek, ugyanis  Ronaldo és Messi mellett nem mehetünk el Neuer, Di Maria és Robben teljesítménye mellett sem.

Ami pedig a kapusokat illeti, a szovjetek legendás kapuvédője Lev Jasin az egyetlen, aki megkapta a nívós elismerést még 1963-ban.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése