2014. szeptember 18., csütörtök

Footgolf: Magyar ezüstérem az USA-ban

Véget ért az év legrangosabb footgolf versenye, a New Jersey-ben megrendezett 25 ezer dollr összdíjazású két napos US Pro-Am FootGolf Tour 2014 névre hallgató torna, mely örömteli magyar eredményeket hozott. Kiemelkedően teljesített Podusil György, illetve Gelencsér Gábor, ám a másik két magyar versenyzőnek sem kell szégyenkeznie, a magyar delegáció egytől egyig az élmezőnyben végzett.  

Igazán izgalmasra sikeredett a második játéknap, a játékosok dolgát az időjárási körülmények is nehezítették, köddel és egy kis esővel is szembe kellett nézniük, ám a végén már a napsütésé volt a főszerep. Az első helyet és ezzel az 5000 dollárt Matias Rona Perrone gyűjtötte be, nyakában ott lihegett Podusil György, aki mindössze egy rúgással maradt le a szétrúgásról. A dobogó harmadik fokáért is nagy volt a verseny, itt két argentin honfitárs German Cornu és Christian Otero szétrúgással döntött egymás között. A párharc előbbi győzelmét hozta. Nem volt ez másként az ötödik helyért sem, ahol Gelencsér Gábor egy brazil versenyzővel vívott párharcot és kerekedett felül Felipe Gomezen.

Íme az élmezőny:
1. Hely  Matias Rona Perrone (argentin) 134 rúgás; díjazás: 5.000 USD
2. Hely  Podusil György (magyar) 135 rúgás; díjazás: 3.000 USD
3. Hely  German Cornu (argentin) 138 rúgás; díjazás: 2.000 USD
4. Hely  Christian Otero (argentin) 138 rúgás; díjazás: 1.500 USD
5. Hely  Gelencsér Gábor (magyar) 140 rúgás; díjazás: 1.000 USD

Emellett a másik két magyar induló Tajtyi Róbert (144) és Balázsi Csaba (146) is a közvetlen élvonalban zárta az legrangosabb versenyét.

Gelencsér Gábor tengerentúli beszámolója szerint roppant profi volt a szervezés, kétségtelenül ez volt az év legrangosabb versenye, le a kalappal New Jersey és a szervezők előtt.

Ne feledjétek, hétvégén Kisorosziban a 7. fordulóval folytatódik a Footgolf Országos Bajnokság! Várunk mindenkit sok szeretettel.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése