2014. augusztus 6., szerda

BL-selejzető: Demba Ba tripla, avagy megégő Feyenoord - eredmények

A Chelsea labdarúgócsapatától a török Besiktashoz szerződő Demba Ba máris letette a névjegyét, s hamar a szurkolók szívébe zárta magát a Feyenoord elleni mesterhármasával, melynek köszönhetően a Fekete sasok a Bajnokok Ligája rájátszásába kerültek, csakúgy mint a román bajnok Steaua. 

Besiktas - Feyenoord 3-1 (1-0)
G: Ba (28., 80., 86.) ill. Manu (74.)
Tj: a Besiktas 5:2-es összesítéssel

A párharcot megelőzően a Feyenoordot tartották sokkalta esélyesebbnek, ám ez már a hollandiai mérkőzés után megfordult, a Besiktas ugyanis idegenben is nyerni tudott. A rotterdamiak, már a 28. percben hatalmas gondba kerültek, mikor is Demba Ba bevette Mulder kapuját. A török katlanban kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, és mindkét csapat jó arányban használta ki lehetőségeit, igaz a hazaiaknak több adódott. Manu találata révén visszatért a halvány remény a 74. percben, ám az egyenlítő találatot nem követte újabb gól, a végjáték pedig ismételten Demba Ba főszereplésével telt el. A szenegáli támadó a 80., majd a 86. percben is eredményes tudott lenni, ezzel pedig alaposan elpáholták a hollandokat, akik az Európa Liga rájátszásában vigasztalódhatnak. 

Steaua Bukarest - Aktobe 2-1 (2-0)
G: Chipciu (3.), Stanciu (39.) ill. Kapadze (85.)
Kiállítva: - ill. Logvinenko (57.)
Tj: a Steaua 4:3-as összesítéssel

A román bajnok az első félidőben gyorsan nyilvánvalóvá tette szándékát és gyorsan, már a 3. minutumban a javára fordította a párharcot, mely az első találkozó után 2-2-es döntetlenre állt. A félidő hajrájára kanyarodva Stanciu  megduplázta az előnyt, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. A második játékrészben sokkalta viszább vett a Steaua, mely emberelőnyben sem erőltette a játékot, sőz még az is belefért, hogy az Aktobe a 85. percben szépített.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése