2014. június 25., szerda

VB 2014: Vajon ki lép tovább a franciák mögött? - előzetes

Habár matematikailag még nem jutott tovább, szinte biztosra vehető a francia csapat nyolcaddöntős szereplése, sőt a csoportelsőssége is, ugyanis pontszámban bár beérhetik a riválisok, gólkülönbsége remek és aligha szaladnak bele Benzemáék 3-4 gólos pofonba. Az igazi kérdés tehát az, hogy ki lesz a másik továbbjutó? Ecuador, Svájc, netán Honduras? Nézzük az esélyeket.


E csoport: 
Honduras-Svájc 22:00 (m2)
Manaus, Arena da Amazônia
Játékvezető: Néstor Pitana (argentin)

A legnagyobb esélye a továbbjutásra a svájci csapatnak van, ugyanis számukra Honduras van vissza, míg Ecuador a franciákkal mérkőzik meg. Szögezzük le először is Honduras esélyeit. Csakis a győzelem, a sok gólos győzelem vezethetne eredményre és ehhez a franciák győzelme is kellene. Lássuk be, ennek vajmi kevés esélye van, persze tudjuk, a remény hal meg utoljára. Svájc számára semmi nem jelent biztos továbbjutást, de még egy vereség is azt érhetne, roppant sokrétű a lehetséges eredmények táblázata, minden merőben függ a másik meccs eredményétől és a gólarányoktól. Nincs tehát mit tenni, menni kell előre és átlépni Honduras legjobbjain... 

A két csapat 2010-ben a világbajnokságon szintén egy csoportban szerepelt, akkor 0-0-ás döntetlen született. 

E csoport: 
Ecuador-Franciaország 22:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracanã Stadion
Játékvezető: Doué Noumandiez Désiré (elefántcsontparti)

Mint azt már fent is említettük a franciáknak csak egy nagy arányú vereség jelenthet gondot, erre pedig nem sok esély van, persze a labda kerek...! Ami Ecuadort illeti, nekik hátrafelé kell figyelniük, hiszen Svájc minden bizonnyal támadni fog és nagy valószínűséggel győzelmet abszolvál majd. Ha így van, akkor Ecuador számára is csupán a győzelem és valamit. Ha így történne, akkor előtérbe kerül a gólarány és a szerzett gólok száma. Döntetlen esetén már nem saját kezükben van sorsuk, ahogyan vereség esetén sem. A találkozó egyértelmű favoritja Franciaország.

A két együttes 2008-ban barátságos meccsen találkozott, akkor a franciák 2-0-ra diadalmaskodtak.

A csoport jelenlegi állása:
1. Franciaország 6 pont (8-2) +6
2. Ecuador 3 pont (3-3) 0
3. Svájc 3 pont (4-6) -2
4. Honduras 0 pont (1-5) -4

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése