2014. június 9., hétfő

VB 2014: Nyolcat vágtak a franciák, Benzema parádézott

Elképesztő formát mutatott utolsó felkészülési mérkőzésén a Ribery nélkül készülő francia labdarúgó-válogatott, mely Jamakia legjobbjai ellenében aratott nyolc gólos győzelmet. A mérkőzésen parádézott a Real Madrid sztárcsatára Karim Benzema. Vajon kitart a csúcsforma, vagy rossz, korai lesz a formaidőzítés!? 

Franciaország - Jamaika 8-0  (3-0)
G: Cabaye (17.), Matiuidi (20., 66.), Benzema (38., 63.). Giroud (53.), Griezmann (77., 89.) ill. -

Lehet, hogy Jamaika nem a világ legerősebb válogatottja, ám az utóbbi időben jó pár meglepetést okoztak és ha nem is nyertek sok meccset, jó pár meglepő döntetlen van lajstromukban és bizony 2011 óta egyszer sem kaptak három gólt vagy annál többet. A francia csapat az első pillanattól kapujához szegezte ellenfelét és roppant gólra törő játékkal rukkoltak elő, legnagyobb sztárjuk Ribery hiányában. Az első gól Cabaye révén született a 17. percben, ez volt a lavina kezdete. Három perccel később Matiuidi is betalált, majd a félidő derekára kanyarodva a Real csatára Benzema is megcsillogtatta tudását. 

A második félidő aztán még húzósabbra sikeredett, Giroud nyitotta a gólok sorát, majd következett Benzema és ismételten Matiuidi, ezzel pedig a 66. percben már 6-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően érkezett Griezmann, aki megköszönte a bizalmat és duplával rukkolt elő a meccs hajrájában, mellyel kialakította a 8-0-ás végeredményt. A mérkőzésen Benzema parádézott, két gólja mellett három alkalommal előkészített.

A francia válogatott a világbajnokságon az E-csoportban szerepel, ellenfelei Honduras, Svájc és Ecuador lesznek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése