2014. május 9., péntek

Barca: Igent mondott, érkezhet az első védő - sajtóhír

Az FC Barcelona háza táján igen jártas katalán lap a Sport információi szerint igent mondott a katalán klub ajánlatára az Athletic Bilbao fiatal francia tehetsége Ayméric Laporte, ám a boldogság nem felhőtlen, a baszkok ugyanis hallani sem akarnak a transzferről. 

A francia utánpótlás-válogatott védő remek szezont fut a Bilbaóban, melynek alapembere lett fiatal, mindössze 19 esztendős kora ellenére. Korosztályában az egyik legnagyobb ígéretként tartják számon a középső védőt, akinek piaci árát a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja. Ami pedig a szerződést illeti a felek között, Laport hosszútávon 2018 nyaráig kötelezte el magát. A kontraktusban szerepel egy 36 millió eurós kivásárlási át, ám ezt az összeget szinte biztosan nem fogja letenni az asztalra a katalán klub.

A hírek szerint Laporte azután mondott igent, miután a Barca  sportigazgatója Andoni Zubizarreta személyesen tett rá hathatós benyomást. A 198 centiméter magas védő jövőre a Bilbao színeiben indulhatna a Bajnokok Ligájában, ő azonban már eltökélte magát a váltás mellett. Kérdés, hogy milyen üzletbe egyezik bele a Bilbao, ha beleegyezik, 15-20 millió euró? Netán ennyi sem elég?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése