2014. március 6., csütörtök

Pauleta rekordja a múlté, Ronaldo az új gólrekorder

Pauleta válogatott gólrekordere immáron a múlté, Cristiano Ronaldo a Kamerun elleni duplájával minden idők legeredményesebb portugál labdarúgójává nőtte ki magát. 

Az eddigi rekorder a válogatottól 2006-ban visszavonuló egykori PSG klasszis Pauleta volt, aki pályafutása során 47 gólt szerzett hazája címeres mezében. A listát immáron együtt vezette holtversenyben CR7-el, aki azonban tegnap duplázni tudott a Kamerun elleni felkészülési mérkőzésen és átadta Pauleta rekordját a múltnak.

A Real Madrid portugál klasszisa 110 válogatott mérkőzésen 49-szer talált eddig az ellenfelek kapujába, míg Pauleta anno 88 meccsen érte el a 47 gólt. 

"Tudtam, hogy előbb-utóbb utolérem Pauletát, de nem foglalkozom vele. A kemény munka, az erőfeszítés, az elkötelezettség, a kiváló csapattársak és a nagyszerű edző eredményeként jönnek az ehhez hasonló dolgok." – mondta Cristiano Ronaldo a Kamerun elleni dupláját követően a riportereknek, majd hozzátette -  "Nem tudom garantálni, hogy a brazíliai világbajnokságon lövöm majd a gólokat, a kemény edzésmunkát és a megfelelő hozzáállást viszont igen!" 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése