2014. február 9., vasárnap

Hatalmas United blama ezúttal a sereghajtó ellen!

Hatalmas meglepetés született az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójának zárómeccsén, miután Moyes csapata hazai környezetben a sereghajtó Fulham ellen is képes volt megbotlani. Kaotikus mérkőzés volt hatalmas fordulatokkal. 

Manchester United - Fulham 2-2 (0-1)
G: Van Persie (79.), Carrick (80.) ill. Sidwell (19.), Bent (90+4.)

Ha valamire, akkor a Manchester United győzelmére rá lehetett mondani, hogy országos egyes, hiszen hazai pályán a liga legrosszabb formában lévő csapatát és egyben sereghajtóját fogadta Moyes csapata, ráadásnak okán pedig a vendég londoniak kapták toronymagasan a legtöbb gólt a ligában. Az első pillanattól fogva hatalmas mezőnyfölényt alakított ki a Rooney vezette csapat, a statisztika olykor 81-19-es labdabirtoklási arányt is mutatott. Hiába való volt a szinte elviselhetetlen nyomás, a 19. percben egy kontra végén gyönyörű gólt szereztek a vendégek, mely sokáig úgy festett döntő lehet. Lewis Holtby remekül vette észre üres területre mozgó társát, így tálalt Sidwel elé, aki érkezett és belsővel a mozdulatlan De Gea mellett a jobb sarokba lőtt (0-1).

A folytatásban aztán számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket a United, ám mindig ott volt egy fej, egy blokkoló láb, vagy éppen Stekelenburg a vendégek holland hálóőre. A 40. percben kis híján Carrick egyenlített, ám az imént említett kapuvédő bravúros reflexmozdulattal szögletre tornázta a játékszert.

A második félidőben változott a játék képe, egy pillanatnyi levegőt sem kaptak a vendégek, akik immáron nem bírtak kontrát vezetni, hősiesen védekeztek, védekeztek és védekeztek. Moyes hamar letudta mindhárom cserelehetőségét, ám nagyon úgy tűnt, ezen a napon semmi nem jön össze a hazaiakkal, a szerencse a vendégek mellé állt, Stekelenburg lehúzza a rolót. Számolatlan támadás, lehetőség, blokkolt lövés után aztán a 78. percben felugrott az Old Trafford, mely lehet pár centivel odébb költözött Van Persie gólját követően, a rutinos holland közelről belsőzta a labdát a kapuba (1-1).

Eszmélni sem volt idejük Meulensteen tanítványainak, a háló egy percen belül újra rezgett, Carrick megpattanó lövése talált utat a kapu jobb oldalába, ezúttal Fortuna elpártolt a vendégek mellől (2-1).

Ekkor már mindenki úgy gondolta, megvan a győzelem, maximum lőnek még egyet a hazai kedvencek, ám nem így lett, a játékvezető öt percet hosszabbított, a hosszabbításban pedig megérkezett a végzet, mely ma Darren Bent testébe bújt. A 94. percben Richardson közeli lövését bravúrral védte De Gea, ám a kipattanó a cserejátékos bent elé került, aki a kapuba fejelte az egyenlítő találatot (2-2).

A 25. forduló további eredményei:
Liverpool – Arsenal 5-1
Aston Villa – West Ham United 0-2
Chelsea – Newcastle United 3-0
Crystal Palace – West Bromwich 3-1
Norwich City – Manchester City 0-0
Southampton – Stoke City 2-2
Sunderland AFC – Hull City 0-2
Swansea – Cardiff City 3-0
Tottenham – Everton 1-0

A Premier League jelenlegi állása:
1. Chelsea 56 pont, 2. Arsenal 55 p., 3. Manchester City 54 p., 4. Liverpool 50 p., 5. Tottenham 47 p., 6. Everton 45 p., 7. Manchester United, 8. Newcastle 37 p.,... 18. West Brom 23 p., 19. Cardiff 21 p., 20. Fulham 20 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Suarez (Liverpool) 23 gól
2. Agüero (Manchester City) 15 gól
2. Sturridge (Liverpool) 15 gól
4. Hazard (Chelsea) 12 gól
4. Yaya Toure (Manchester City) 12 gól
6. Remy (Newcastle) 11 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése