2014. január 26., vasárnap

FA Kupa: Agüero kései triplája a sírból hozta vissza a Cityt

A szombati nap folyamán folytatódtak az angol FA kupa 4. fordulójának küzdelmei. Többnyire papírforma eredmények születtek, ám jó pár nagy csapatot megszorongatott alacsonyabb osztályú ellenfele. Így volt ezzel a City is, mely sokáig a kiesés szélén táncolt, ám Agüero zsenialitása továbblőtte a csapatot. 

Manchester City–Watford (II.) 4–2
G: Agüero (60., 79., 90+3.), Kolarov (87.) ill. Forestieri (21.), Deeney (30.)

Óriási meglepetés érte a "Polgárok" híveit, ugyanis a hazai oroszlánbarlangban Forestieri a 21. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. kilenc minutummal később, aztán jött a hidegzuhany Deeney is betalált és ezzel már 0-2 állt az eredményjelzőn. A City védelme eszméletlen hibákat vétett, elöl pedig semmi nem jött össze, így a félidőben két góllal vezetett Priskin Tamás korábbi csapata. Az idő egyre tellett, a gól pedig nem akart megérkezni, egyre görcsösebb lett a játék. A 60. percben aztán megtört a jég, egy bal oldali beadást követően a kipattanóra érkezett Agüero és szépített. Ám ezt követően nem akart jönni az egyenlítő találat, nem rogytak meg a bekapott gól után a vendégek, higgadtak tudtak maradni, ezáltal pedig a kiesés szélén táncolt Anglia jelenlegi egyik ha nem a legjobb csapata. A 79. percben aztán ismételten villant az argentin gólgyáros, Agüero kicselezte védőjét, majd mesteri módon pókhálózta ki a bal felsőt. Ettőla  ponttól fogva már tudni lehetett, hogy vagy újrajátszás, vagy pedig hazai győzelem lesz, hiszen a Watford játékosokon látszott a fáradtság. A 87. percben aztán Kolarov engedett el egy löketet harminc méterről, mely a kapus lábai közt csorgott be, mondhatni bevédte a hálóőr. Az i-re a pontot Agüero tette fel a hosszabbításban, mikor is remek beadást kapott a jobb szélről, és négy méterről a kapuba bólintott, ezzel mesterhármast szerezve.

A Sundeland óriási meglepetésre csupán egy gólos győzelmet tudott aratni az ötödik vonalból érkező Kidderminster ellen, míg Bogdán Ádám csapata a Bolton a walesi Cardiff ellenében esett ki. Továbblépett a Hull és a Swansea, könnyed győzelmet aratott az Everton. A küzdelem egy elsőosztályú csapat számára ért véget, a Crystal Palace helyett a Wigan folytatja.

FA Kupa, 4. forduló:
Sunderland–Kidderminster (V.) 1–0
Bolton (II.)–Cardiff 0–1
Southampton–Yeovil (II.) 2–0
Southend (IV.)–Hull City 0–2
Wigan (II.)–Crystal Palace 2–1
Birmingham (II.)–Swansea 1–2
Huddersfield (II.)–Charlton Athletic (II.) 0–1
Port Vale (III.)–Brighton & Hove Albion (II.) 1–3
Rochdale (IV.)–Sheffield Wednesday (II.) 1–2
Stevenage (III.) - Everton 0-4

Pénteken játszották:
Arsenal - Coventry (III.) 4-0
Nottingham (II.) - Preston (III.) 0-0

Vasárnap játsszák:
Sheffield United (III.) - Fulham 14:00 (Sport 2)
Chelsea - Stoke City 16:30 (Sport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése