2013. november 8., péntek

Gyomorforgató! - A halott Enkét disznóként ábrázolták a derbi előtt!

Ízléstelen és már-már gyomorforgató előzményekkel rendelkezik a péntek este megrendezésre kerülő Hannover 96 – Eintracht Braunschweig Felső-szászországi rangadó, mely már a nulladik félidőben megkezdődött a szurkolók üzengetésével. A vendégek meggyalázták Robert Enke emlékét, míg a hazaiak válaszul elkészítették az újonc fejfáját. 

A két csapat 1976 után találkozik ismételten egymással, ennek pedig megadják a módját a szurkolók, akik már több mint egy héttel előtte elkezdték a provokációt, mely tegnap csúcsosodott. Sokan azt mondják, a Schalke-Dortmund ehhez a meccshez képest semmiség...

Tegnap Hannover városában egy disznóra leltek, melyet az ellenfél szurkolói tettek ki a klub sáljában, oldalára pedig a 96-os számot írva. A történet akkor vált undorítóvá, mikor a sertés másik felét is meglátták, melyre az 1-es szám került, utalva Robert Enke négy esztendővel korábbi öngyilkosságára. A halottakat nem illik bolygatni, főleg így nem az emlékét.

A válasz sem maradt el, a Hannover feldühödött szurkolói fejlécet faragtak, melyen eltemetik a Braunschweig csapatát, mely sereghajtó a Bundesligában.

A mérkőzésre több mint 1000 rendőrt vezényelnek, a találkozó kiemelt kockázattal bír...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése