2013. augusztus 22., csütörtök

Kis híján kazah csoda, öt gólos meccsen rángatták meg az ukrán sztárcsapat bajszát

Fordulatos és igen gólgazdag meccsen sikerült egy gólos előnyt szereznie a Dinamo Kijev csapatának az Aktobe otthonában. 

A kazah együttes nem ijedt meg nálánál jóval nagyobb nevű ellenfelétől és a mérkőzés egészt figyelembe véve sem mondhatjuk, hogy irtózatos mezőfölényben játszottak volna a Vukojevic vezette ukránok. Az irányítás természetesen megvolt, de nem játszott borzasztóan alárendelt szerepet az Aktobe. 

A találkozó és egyben a párharc első gólját a jobb szélen jeleskedő Yarmolenko szerezte, aki Dudu beadását váltotta gólra (0-1). A félidő hajrájára fordulva sikerült az egyenlítés hazai részről, igaz a gól nem egy Aktobe játékos, hanem Tremoulinas a vendégek baloldali védőjének nevével fonódott össze, aki nemes egyszerűséggel saját hálóját zörgette meg (1-1).

A szünetet követően megrázták magukat az ukránok és láthatóan magasabb fokozatra kapcsoltak, ennek pedig meg is lett az eredménye. Előbb az 52. percben a nigériai támadó Brown talált a kapuba, majd öt perccel később ő maga készített elő marokkói csatártársának Belhandának, aki ezzel kettőre növelte a Dinamo előnyét (1-3). Azonban a vérmesen küzdő és hajtó Aktobe játékosok nem adták fel és Khayrullin találatával, mely a 67. percben esett gondoskodtak arról, hogy a remény megmaradjon a visszavágóra.

Nagy lépést tett a Dinamo, három idegenben lőtt gól és egy gólos előny, ám a föld gömbölyű, a labda pedig kerek, így még minden megtörténhet...

Aktobe - Dinamo Kijev 2-3 (1-1)
G: Tremoulinas (37.-öngól) ill- Yarmolenko (16.), Brown (52.), Belhanda (57.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése