2013. augusztus 8., csütörtök

Európa Liga: szlovák rémálom és hatalmas meglepetések!

Igazán fekete nap ez a mai a szlovák csapatok számára, ugyanis kettőből kettő csapatuk búcsúzni kényszerült. Ez nem volt meglepetés, hiszen mindkét ízben az ellenfél volt az esélyesebb. Jó pár meccsen azonban borult a papírforma, ugyanis a búcsúzók közt van a Metalurg Donetsk és a Hajduk Split csapata is, kiverőik pedig albán és grúz csapatok. 

Hiába a mezőnyfölény és a több próbálkozás, a Zilina így sem tudta megverni horvát ellenfelét, mely hazai pályán aratott 2-1-es győzelmének köszönhetően így továbblépett. Nem lehet azonban ott a csapat egyik belső védője a következő párharc első felvonásán, ugyanis Knezevic a 89. percben a kiállítás sorsára jutott.

Zilina - Rijeka 1-1 (0-0)
G: Mihalik (89.) ill. Pokrivac (50.)
Kiállítva: - ill - Knezevic (89.)
Tj: a Rijeka 3-2-es összesítéssel

Jobban játszott a Trencin együttese idegenben, mint tette azt hazai pályán, ám ez sem bizonyult elégnek a román Astra ellen. A hazaiak nagy magabiztossággal mehettek ki a pályára, hiszen 3-1-es előnyük tudatában voltak. Mondhatnánk, hogy nyolcvan percig nem történt semmi, ez persze túlzás lenne, de ezt követően kezdődött csak a meccs, ugyanis hat perc leforgása alatt négy gólt láthatott a közönség. Ez nem változtatott a továbbjutó kilétén, hiszen egyenlő arányban zörögtek a kapuk. 

Astra - Trencin 2-2 (0-0)
G: Ivanovski (86.), Tembo (89.) ill. Adi (83.), Van Kessel (88.)
Tj: az Astra 5-3-as összesítésel

Ahogyan arra számítani lehetett, a Kazany hazai pályán nagyon magabiztosan hozta a visszavágót, így kettős győzelemmel lépett a következő körbe és kérik a következőt. A statiszikákhoz hozzátartozik, hogy míg a vendégek 2 kapura tartó kísérletet jegyeztek, addig a Rubin játékosai 21 alkalommal próbálkoztak, ebből kettő célba is ért.

Rubin Kazany - Randers 2-0 (1-0)
G: Navas (18.), Eremenko (86.) ill.
Tj: a Ribin Kazany 3-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel

Tovább folytatódik a grúz álom, ezt pedig a Dila Gor együttese viszi tovább, ugyanis óriási meglepetésre kettős győzelemmel tudták búcsúztatni a horvát Hajduk Split csapatát. Fontos kiemelni, hogy a párharc során gólt sem kapott a Dila csapata.

Dila Gor - Hajduk Split 1-0 (0-0)
G: Dolidze (83.) ill. -
Tj: a Dila Gor 2-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel

A párharc kisorsolásakor aligha hitte volna valaki, hogy a végén a Kukesi neve áll a továbbjutó helyén. Azonban a sors, vagy inkább a küzdeni akarás és szerencse úgy hozta, hogy az albán kiscsapat kiverte ukrán ellenfelét. Hiába nyert a visszavágón 1-0-ra a Metalurg, ez kevés volt. Ráadásul a 74. perctől emberhátrányba került a Kukesi, de ez sem segített a hazaiakon, akik 20 alkalommal próbálkoztak, míg a vendégek 2 lövést jegyezhettek csupán.

Metalurg Donetsk - Kukesi 1-0 (1-0)
G: Dimitzov (27.) ill. -
Kiállítva: - ill. Malindi (74.)
Tj:  a Kukesi 2-1-es összesítéssel

Ebben a párharcban elmaradt a meglepetés, már az első meccsen a döntetlen is az volt, most azonban hazai pályán a Maccabi tarolt és könnyedén jutott tovább.

Maccabi Haifa - Ventspils 3-0 (2-0)
G: Smirnovs (35.-öngól), Rayo (41., 53.) ill. -
Tj: a Maccabi Haifa  3-0-ás gólaránnyal

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése